Τα εργασιακά επί τάπητος, στη συνάντηση Αχτσιόγλου - ΣΕΒ

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο του κύκλου κοινωνικού διαλόγου που πραγματοποιεί με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους.

Μετά τη ΓΣΕΕ και το ΣΕΤΕ (τουριστικές επιχειρήσεις), ήταν η σειρά του ΣΕΒ να συζητήσει με το υπουργείο σημαντικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της αγοράς εργασίας. Όπως έγινε

γνωστό, τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της επεκτασιμότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα ισχύσει από τον Αύγουστο του 2018, της λειτουργίας του θεσμού της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και της αλλαγής της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία.

Ο ΣΕΒ έχει εκφραστεί και στο παρελθόν, αρνητικά για τη διαδικασία της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων, θεωρώντας ότι είναι άλλες οι προτεραιότητες και άλλα τα προβλήματα της αγοράς εργασίας που πρέπει να προταχθούν. Επίσης, έχει διαφωνήσει και με το σκέλος της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ από την πλευρά των εργαζομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα