Τα εμπόδια της κυβέρνησης μέχρι τις κάλπες - Ανορθογραφίες θέλει να διορθώσει ο Τσίπρας

Ο χρόνος για τις ευρωκάλπες πλησιάζει και η κυβέρνηση θέτει ως πρώτο στόχο το «μαζεμα» της ψαλίδας που δείχνουν διάφορες δημοσκοπήσεις, ακόμα και από φιλικά προσκείμενες εφημερίδες.

Οι προτεραιότητες από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν μπει αλλά περιπτώσεις σαν της Μυρσίνης Λοΐζου, εκτροχιάζουν τους σχεδιασμούς και προκαλούν εκνευρισμό. Η διαφορά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ωστόσο δεν φαίνεται πως αυτή την στιγμή είναι

διαχειρίσιμη. Βέβαια κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι η δημοσκοπική εικόνα δεν είναι η πραγματική και το αποτέλεσμα θα «εκπλήξει πολλούς».

Η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί για την κυβέρνηση απόλυτη προτεραιότητα. Και στο χτεσινό EWG ουσιαστική πρόοδος δεν σημειώθηκε και πλέον ο χρόνος κυλά σε βάρος της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ζητά λύση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Μπορεί ουσιαστικό πρόβλημα ρευστότητας να μην υπάρχει αλλά η μη λύση είναι σίγουρο ότι θα δώσει λάθος μήνυμα στις αγορές, γεγονός που δεν θέλει σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση την στιγμή που θέλει να «παίξει το χαρτί» της οικονομίας μέχρι τις εκλογές.

Εκλογές

Δεν θα μπορούσε να αποκλείσει κανείς, με φόντο την διαφωνία για την πρώτη κατοικία να στηθεί ένα σκηνικό σύγκρουσης με τους δανειστές με το οποίο θα οδηγηθούμε σε κάλπες. Σενάριο υπάρχει και με το αντίθετο ενδεχόμενο. Δηλαδή να υπάρξει συμφωνία για την πρώτη κατοικία και με το θετικό μομέντουμ στην οικονομία να οδηγηθούμε νωρίτερα σε εθνικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξη του ίδιου του πρωθυπουργού είναι οι εθνικές κάλπες να στηθούν τον Οκτώβρη με την οικονομία να έχει ανασάνει, ιδιαίτερα μετά από ένα καλό για την τουριστική περίοδο καλοκαίρι και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Βράζει η Βόρεια Ελλάδα

Χτες πολλά στελέχη της κυβέρνησης μετά τα Τέμπη είχαν, να το πούμε κομψά, πρόβλημα κατά την διάρκεια των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου. Μπορεί κυβέρνητικά στελέχη να θεωρούν ότι οι επιθέσεις είναι κατευθυνόμενες από ακροδεξιούς κύκλους αλλά δεδομένο είναι ότι η πληγή που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών δύσκολα επουλώνεται. Το κλίμα πάνω από τα Τέμπη είναι βαρύ και με ενδιαφέρον αναμένονται οι κυβέρνητικοί χειρισμοί για τον περιορισμό του προβλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να επισκεφτεί την γειτονική χώρα και εκεί μέσω συμφωνιών θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί η θετική πλευρά της Συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα