Κατάληψη στον ΕΦΚΑ από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΑΕΕ

Σε κατάληψη προχώρησαν από τις 7.00 το πρωί του κτιρίου υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Σατωβριάνδου 18 Ομόνοια, οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΕ.

Όπως καταγγέλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΑΕΕ στο κτίριο αυτό στεγάζεται και το «υπό διαρκή μεταφορά» τ. ΤΑΝΠΥ, κάνοντας λογο

για ανευθυνότητα και πλήρη έλλειψη σεβασμού της Διοίκησης τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους ασφαλισμένους.

Πριν από περίπου πέντε χρόνια λοιπόν, η Διοίκηση του ΟΑΕΕ αποφάσισε χωρίς κανένα σχέδιο και όπως αποδείχτηκε κανένα ουσιαστικό λόγο, να «μετακομίσει» τους εργαζομένους του πρώην του τ. ΤΑΝΠΥ (Ταμείο Ναυτικών Πρακτόρων) από το ιδιόκτητο κτίριο του Πειραιά στην Ομόνοια και συγκεκριμένα στη Σατωβριάνδου 18.

Τώρα η Διοίκηση του ΕΦΚΑ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να τους “ξαναμετακομίσει” σε ένα κτίριο στην Πειραιώς 28, το οποίο μόνο κατάλληλο για να εργαστείς δεν είναι, όπως καταγγέλει ο Σύλλογος εργαζομένων.

Η δικαιολογία της Διοίκησης για τη νέα «προσφυγιά» των εργαζομένων είναι πως θέλει να δημιουργήσει στο κτίριο της Σατωβριάνδου «Επιτελική Γ. Διεύθυνση» για τα Έσοδα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, υπάρχει ο πρώτος όροφος κενός κι ανεκμετάλλευτος, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει.

Ο ΠΣΑ ΟΑΕΕ απαιτεί τη ματαίωση της μεταφοράς του ΤΑΝΠΥ και την υιοθέτηση της πρότασης που έχουν ήδη καταθέσει στη Διοίκηση και η οποία καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών που στεγάζονται σήμερα στο συγκεκριμένο κτίριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα