Τα αναπάντητα ερωτήματα για το «τριπλό μυστήριο» με τα κοριτσάκια στην Πάτρα: «Καταρρέουν και πεθαίνουν χωρίς εξήγηση»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που «έχασε» τρία παιδιά σε μόλις τρία χρόνια

Μετά την άναθεση της δικογραφίας των αιφνίδιων θανάτων των κοριτσιών στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, η είδηση της εκταφής της Τζωρτζίνας - που πρώτο αποκάλυψε το pelop.gr - εντείνει την παραφιλολογία για το τι πραγματικά συνέβη.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου χαρακτήρισε την υπόθεση «άλυτο μυστήριο»:

Έχουμε τρεις διαφορετικές

οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο.

Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κα. Μαστοράκου, σημείωσε μάλιστα πως αν και υπάρχουν ιατροδικαστικές αναφορές, δεν υπάρχει ουσιαστικά επιστημονική εξήγηση:

Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά.

Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε.

Τι γνωρίζουμε για τα τρία κορίτσια: «Άγνωστο πώς κατέρρευσε μέσα σε 20 λεπτά»

Συνοψίζοντας το τι είναι γνωστό, μέχρι σήμερα, για τα τρία κοριτσάκια:

Στην πρώτη περίπτωση του 7μηνου κοριτσιού, υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση (αγενεσία φλεβόκομβου), Στον θάνατο του δεύτερου κοριτσιού έχει αναγνωριστεί ως αίτιο η ηπατική ανεπάρκεια και το πνευμονικό οίδημα, ωστόσο και πάλι παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς πέθανε Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, τέλος, δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση, οπότε δεν υπάρχει και κάποιο εύρημα που να εξηγεί την κατάληξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο με συνεχή ιατρική παρακολούθηση, που ωστόσο οδήγησε στην ανεξήγητη επιδείνωση της υγείας του παιδιού - που κατέρρευσε 20 μόλις λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού.

Μετά την εντολή που δόθηκε για την εκταφή της Τζωρτζίνας, μ΄άλιστα, μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις, γεγονός που επιβεβαίωσε και η κυρία Μαστοράκου.

Τα δύο ερωτήματα που εκκρεμούν

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι – γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές, αλλά και οι γονείς των παιδιών.

Τα βασικά ερωτήματα που εκκρεμούν μέχρι σήμερα για την υπόθεση, εντείνοντας σε μεγάλο βαθμό φήμες για ενδεχόμενο δόλο είναι πως:

Γιατροί δεν ήταν παρόντες σε κανέναν από τους τρεις θανάτους. Τουλάχιστον 10 γιατροί και ιατροδικαστές δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για τα αίτια των θανάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα