ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο για την επιλογή Παναγιώτη Γιαννάκη και ο Άδωνις

Με την υποψηφιότητα του «Δράκου» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει τις αρνητικές δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να δώσει μία άλλη χροιά στον προεκλογικό αγώνα. Oμολογουμένως πρόκειται για ένα άνθρωπο με λαϊκό έρεισμα λόγω των πολλαπλών θριάμβων του τόσο ως παίχτη όσο και ως προπονητής.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του

Νάσου Ηλιόπουλου, για την δημαρχία της Αθήνας, είχαν ακουστεί «ψίθυροι» για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά ο γάμος τότε δεν είχε καταστεί εφικτός λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του.

Οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα εντάθηκαν, οι υποχρεώσεις του ξεπεράστηκαν και πλέον ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι με το ένα πόδι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κάδρο και η διαφθορά πολιτικών

Η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή το άρθρο 86, θεωρώντας ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης καλύπτει τον αντιπρόεδρό του μέσω της άρνησης ψήφισης της ερμηνευτικής διάταξης του άρθρου 86.

«Δεν ξέρω αν σας καθοδήγησε ο αντιπρόεδρός σας, ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis δεν λέει ότι είναι αθώος, αλλά ότι έχουν παραγραφεί οι όποιες ευθύνες του» είπε ο Αλέξης Τσίπρας χτες από το βήμα της Βουλής.

Η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θεωρείται τυχαία καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις στο ζήτημα της Novartis.

Κάποιοι μάλιστα ερμηνεύουν και την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιογλου μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη, όπου κατήγγειλαν ότι το δημόσιο έχασε 241 εκατομμυρίων ευρώ της περιόδου 2006-2010, ως ένα ακόμα κομμάτι στον φάκελο «σκάνδαλα στην υγεία» που σκοπεύει να αναδείξει η κυβέρνηση.

Η πόλωση όσο πλησιάζουν στις ευρωεκλογές θα είναι όλο και πιο έντονη με την κυβέρνηση να εστιάζει στα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία και να επικοινωνεί την «άβυσσο» που την χωρίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Γιαννάκη, Άδωνις,syriza, panagioti giannaki, adonis