ΣΥΡΙΖΑ: Πέθανε ο Μίμης Δαρειώτης - «Αποχαιρετούμε με απέραντο σεβασμό την ψυχή της Κουμουνδούρου»

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας η "ψυχή της Κουμουνδούρου"», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Μίμη Δαρειώτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «αποχαιρετά» τον Μίμη Δαρειώτη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. «Σήμερα αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη τον σύντροφο και φίλο Μίμη Δαρειώτη. Ο Μίμης υπήρξε ένας έντιμος αγωνιστής με πολυσήμαντη προσφορά.

Ταγμένος στα ιδανικά της κομμουνιστικής ανανέωσης υπηρέτησε την Αριστερά μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσφορά του μέχρι και σήμερα υπήρξε άοκνη και ανεκτίμητη, τονίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εκλιπόντα που ανέπτυξε πολιτική δράση στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη και το 1969 «βρέθηκε απέναντι στα δικαστήρια της δικτατορίας».

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας η "ψυχή της Κουμουνδούρου", ο επί δεκαετίες διευθυντής του Κόμματος και οικονομικός μας υπεύθυνος, ο αγαπημένος μας σύντροφος, ο Μίμης Δαρειώτης. Στο πρόσωπό του καθρεφτίζονταν η σεμνότητα του αγωνιστή, η ανιδιοτέλεια του αριστερού, η αφοσίωση του συντρόφου στον συλλογικό αγώνα», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

«Τον αποχαιρετούμε όλοι όσοι τον γνωρίσαμε με ανείπωτη θλίψη και απέραντο σεβασμό. Τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του Πέγκυ, στον γιο του Τάσο και σε όλους τους οικείους του», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα