Ο Μακρόν κάθισε με τον Πούτιν στο τραπέζι... παγοδρόμιο για να μην του «κλέψουν το DNA» - Η επιβεβαίωση από το Κρεμλίνο

Ο Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ρωσικό PCR τεστ πριν συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να μη του... κλέψουν το DNA, επιβεβαίωσαν στο Reuters πηγές από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.

Η εικόνα των δύο προέδρων να κάθονται σε απόσταση έξι μέτρων ο ένας από τον άλλον, σε ένα μακρόστενο λευκό τραπέζι που έμοιαζε με... παγοδρόμιο, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους προκάλεσε

όργιο φημών αλλά και πλήθος σατυρικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε αίτημα του Κρεμλίνου να κάνει ένα ρωσικό τεστ COVID-19 όταν έφτασε στη Μόσχα για να δει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, γιατί ήθελε να αποτρέψει τη Ρωσία από να πάρει στα χέρια της το DNA του, ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές από τη συνοδεία του Γάλλου προέδρου.

Ως αποτέλεσμα, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κρατήθηκε σε απόσταση από τον Ρώσο ηγέτη κατά τη διάρκεια συνομιλιών για την κρίση στην Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα.

Φωτογραφήθηκαν στα αντίθετα άκρα ενός τραπεζιού, κάτι που προκάλεσε σατιρικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εικασίες, μεταξύ των οποίων και από διπλωμάτες, ότι ο Πούτιν μπορεί να το χρησιμοποιεί για να στείλει ένα μήνυμα.

Ωστόσο, δύο πηγές που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του Γάλλου προέδρου δήλωσαν στο Reuters ότι ο Μακρόν είχε δύο επιλογές: είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR που έγινε από τις ρωσικές αρχές και να του επιτραπεί να πλησιάσει τον Πούτιν, είτε να αρνηθεί και να πρέπει να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανόνες του Κρεμλίνου.

«Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε ότι παίρνουν στα χέρια τους το DNA του προέδρου»

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό δεν σήμαινε χειραψία και αυτό το μακρύ τραπέζι. Αλλά δεν μπορούσαμε να δεχτούμε ότι παίρνουν στα χέρια τους το DNA του προέδρου», υποστήριξε μια από τις πηγές στο Reuters, αναφερόμενη σε ανησυχίες που υπήρξαν για ζήτημα ασφάλειας εάν ο Γάλλος ηγέτης υποβαλλόταν σε τεστ για τον κορονοϊό από Ρώσους γιατρούς.

Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την... κλοπή DNA, το γραφείο του Μακρόν είπε: «Ο πρόεδρος έχει γιατρούς που καθορίζουν μαζί του τους κανόνες που είναι αποδεκτοί ή όχι όσον αφορά το δικό του υγειονομικό πρωτόκολλο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε τη δοκιμή και δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είχε πρόβλημα με αυτό, αλλά αυτό σήμαινε ότι απαιτείται απόσταση 6 μέτρων από τον Πούτιν για την προστασία της υγείας του ηγέτη του Κρεμλίνου. Ο Πεσκόφ συμπλήρωσε επίσης ότι αυτό δεν σχετιζόταν με πολιτικά ζητήματα και ότι δεν επηρέασε τις συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα