ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή είναι η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ με μία πρόταση 54 σελίδων ζητά την σύσταση προανακριτικής για Μητσοτάκη και πέντε ακόμα πρώην υπουργούς και υφυπουργούς του Υποδομών.

Κάλεσμα σε όλους του βουλευτές να στηρίξουν την πρόταση που κατατέθηκε για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα προειδοποιεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία; «να μην διανοηθεί να ακολουθήσει και εδώ το μοντέλο

Τριαντοπούλου που είναι μοντέλο συγκάλυψης και συσκότισης της αλήθειας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με μία πρόταση 54 σελίδων ζητά την «Σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής (ΚτΒ) και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών» για
τη διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων, που έχουν τελέσει, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο Πρωθυπουργός και οι πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, ως εξής:


1. Μητσοτάκης Κυριάκος
2. Καραμανλής Κωνσταντίνος
3. Κεφαλογιάννης Ιωάννης
4. Καραγιάννης Γεώργιος
5. Παπαδόπουλος Μιχαήλ
6. Σπίρτζης Χρήστος».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του «υποβλήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το απόγευμα της Τετάρτης η αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών, με 33 υπογραφές, 26 των βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και 7 ανεξάρτητων βουλευτών».

Συμπληρώνει πως η πρόταση του κόμματος «είναι πλήρης, νομικά τεκμηριωμένη και αφορά στη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για 6 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μητσοτάκης για τέσσερα αδικήματα εκ των οποίων τα δύο κακουργήματα».

Προσθέτει ακόμα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αίσθημα ευθύνης τήρησε στο ακέραιο την δέσμευση του στην ελληνική κοινωνία να υπάρξει διερεύνηση για όλα τα πιθανά αδικήματα για όλους τους εμπλεκόμενους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του καταλήγει απευθύνοντας κάλεσμα «σε όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να στηρίξουν την πρόταση μας. Τέλος, καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση της ΝΔ να μην διανοηθεί να ακολουθήσει και εδώ το μοντέλο Τριαντοπούλου που είναι μοντέλο συγκάλυψης και συσκότισης της αλήθειας».

#ΣΥΡΙΖΑ #ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΣΥΣΤΑΣΗ #ΤΕΜΠΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Αυτή, Τέμπη,syriza, afti, tebi