Συρία: Ανελέητοι βομβαρδισμοί της Τουρκίας για 7η ημέρα

Το τουρκικό πυροβολικό και η αεροπορία βομβαρδίζουν για 7η ημέρα τις περιοχές των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Mega, φαίνεται πως η χερσαία εισβολή που ανήγγειλε ο Ερντογάν, η τέταρτη μέσα σε 6 χρόνια στη Συρία, καθυστερεί γιατί προσκρούει στις αμερικανικές αντιδράσεις.

Ο Ερντογάν λέει τώρα ότι η χερσαία επίθεση θα γίνει τον κατάλληλο χρόνο, ενώ φιλοδοξεί να εκδιώξει τους Κούρδους μαχητές από όλη τη μεθόριο με τη Συρία.

«Από το Χατάι μέχρι το Χακάρι είμαστε αποφασισμένοι

να σφραγίσουμε όλα τα νότια σύνορά μας με ένα διάδρομο ασφαλείας για να αποτρέψουμε όλες τις επιθέσεις εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί εναντίον των Κούρδων μισθοφόρους και φανατικούς ισλαμιστές της Συρίας, τους οποίους εξοπλίζει και χρηματοδοτεί επί χρόνια. Στις συγκρούσεις με αυτές τις δυνάμεις ενεπλάκη τις τελευταίες ώρες και ο συριακός στρατός του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Την ίδια ώρα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας εξετάζει τις προσφυγές για απαγόρευση του αριστερού κουρδικού κόμματος HDP.

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα αλλάξει το προεκλογικό σκηνικό, καθώς το κουρδικό κόμμα είχε πάρει σχεδόν 12% στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και είχε εκλέξει 67 βουλευτές, πολλοί εκ των οποίων είναι πλέον στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί ως συνεργάτες τρομοκρατών, κατηγορία που επανέλαβε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

#ΣΥΡΙΑ #ΤΟΥΡΚΟΙ #ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα