Συνετρίβη το αεροπλάνο του Πριγκόζιν, αναφορές ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός της Wagner

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους βόρεια της Μόσχας - με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αναφέρει ότι ο Γεβγκενί Πριγκόζιν ήταν στη λίστα των επιβατών.

Επτά επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος Embraer, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα προς την Αγία

Πετρούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Prigozhin, ο οποίος πιστεύεται ότι επέβαινε στην πτήση, μοιράστηκε την πρώτη του βιντεοσκοπημένη ομιλία μετά την αποτυχημένη ανταρσία του Ιουνίου, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ο αρχηγός των μισθοφόρων -ο οποίος στάλθηκε στη Λευκορωσία μετά την πορεία του στη Μόσχα- έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα με τον εαυτό του να μιλάει φορώντας καμουφλάζ και κρατώντας ένα τουφέκι.

Στο βίντεο ο Πριγκόζιν φαινόταν να βρίσκεται στην Αφρική και μίλησε επίσης για τη Ρωσία που κάνει την ήπειρο "ελεύθερη". Το βίντεο, το οποίο μοιράστηκε σε κανάλια Telegram που συνδέονται με την ομάδα Wagner, ήταν η πρώτη βιντεοσκοπημένη διεύθυνση που μοιράστηκε ο Πριγκόζιν από τότε που πραγματοποίησε πορεία των μισθοφόρων του προς τη Μόσχα στα τέλη Ιουνίου.

Το αεροσκάφος λέγεται ότι συνετρίβη στην περιοχή Tver, βόρεια της Μόσχας, σύμφωνα με το skynews.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος πιστεύεται ότι επέβαινε στην πτήση, μοιράστηκε την πρώτη του βιντεοσκοπημένη ομιλία μετά την αποτυχημένη ανταρσία του Ιουνίου, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ο αρχηγός των μισθοφόρων - ο οποίος στάλθηκε στη Λευκορωσία μετά την πορεία του στη Μόσχα - έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα με τον εαυτό του να μιλάει φορώντας καμουφλάζ και κρατώντας ένα τουφέκι.

Στο βίντεο ο Πριγκόζιν φαινόταν να βρίσκεται στην Αφρική και μίλησε επίσης για τη Ρωσία που κάνει την ήπειρο «ελεύθερη».

ALERTE - 10 morts, dont le patron de Wagner Evgueni Prigojine, dans le crash d'un avion près de Moscou (Tass). #Prigozhin pic.twitter.com/5XINbqvyCD

— Infos Françaises (@InfosFrancaises) August 23, 2023

#ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΡΩΣΙΑ #ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ_ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ #ΜΟΣΧΑ #ΑΝΤΑΡΣΙΑ #ΒΑΓΚΝΕΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα