Συνελήφθη 60χρονη από την Καλλιθέα που κατηγορείται για το «τρομοδέμα» στη Μέρκελ το 2010

Μετά από κατηγορίες των γερμανικών αρχών, ο ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας εξέδωσε ένταλμα σε βάρος 60χρονης από την Καλλιθέα όπου το αποτύπωμά της βρέθηκε στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Πιο αναλυτικά, η 60χρονη, που διατηρεί κατάστημα επίπλων στην Καλλιθέα, συνελήφθη την προηγούμενη Δευτέρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κρίθηκε προφυλακιστέα και οδηγήθηκε στον

Κορυδαλλό.

Σημειώνεται πως η γυναίκα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις οικονομικής φύσεως οπότε τα αποτυπώματά της ήταν στη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει συνολικά 14 τρομοδέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και η Ανγκελα Μέρκελ.

Η 60χρονη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima που αποκάλυψε τη σύλληψή της, δήλωσε άγνοια για το πώς βρέθηκε το αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανέφερε ότι έκανε δανεισμούς βιβλίων ή αγορές από παλαιοπωλεία και μικρά βιβλιοπωλεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα