Δωρεάν εξετάσεις στον Δήμο Θερμαϊκού

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θερμαϊκού υποδέχεται την Κινητή Μονάδα Εξέτασης και Ενημέρωσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «PRAKSIS», προκειμένου οι δημότες που το επιθυμούν να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό του HIVκαι για τις Ηπατίτιδες B και C.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες, που

διαρκεί από τις 23 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2018, αποσκοπώντας στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και στην ενίσχυση της δημόσιας συζήτησης για την ιατρική και κοινωνική διάσταση του HIV/AIDS και των ηπατιτίδων.

Η Κινητή Μονάδα Εξέτασης έχει προγραμματισθεί να σταθμεύσει στην Περαία, στην οδό Αμπελοκήπων 57, με τους πολίτες να την επισκέπτονται, ώστε να υποβληθούν από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό σε ένα ειδικό, γρήγορο, ανώνυμο και δωρεάν τεστ, από τις 10.00 π.μ. μέχρι και τις 14.00 μ.μ.

Η νέα αυτή ενέργεια εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Θερμαϊκού, που περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα υγείας, με ιδιαίτερο βάρος στη σημασία της προληπτικής αντιμετώπισης ως ασπίδα προστασίας.

Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται ποικίλες δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, το έργο των οποίων συνεπικουρούν μέθοδοι ενημέρωσης, όπως ομιλίες, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, προσανατολισμένες στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας,προς όλες τις ηλικιακές ομάδες πολιτών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Συγχρόνως, η ένταξη του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και η λειτουργία δομών, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Εθελοντικός Συμβουλευτικός Σταθμός Εφήβων και το ΚΕΠ Υγείας,χτίζουν ένα ολοκληρωμένο προστατευτικό πλέγμα της δημόσιας υγείας, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης :
«καταδεικνύει την πολιτική στρατηγική της Διοίκησής μας στον τομέα της υγείας, βάσει της οποίας καταφέρνουμε να εξασφαλίζουμε για τους συμπολίτες μας τον προσυμπτωματικό έλεγχο της υγείας τους, με μηδενικό κόστος τόσο για το κράτος, όσο και για τους ίδιους. Αξιοποιώντας, δε, κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνοντας σε κάθε δυνατή ενέργεια στηρίζουμε την πρόληψη και δημιουργούμε γόνιμες συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξή της στον τόπο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα