Συνεχίζεται ο «εφιάλτης» στο Σουδάν: Χτυπήθηκε τουρκικό C-130 που θα απομάκρυνε αμάχους

Πυρά δέχτηκε σήμερα τουρκικό αεροσκάφος το οποίο προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Ουάντι Σεγίντνα του Σουδάν

Οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) έπληξαν σήμερα τουρκικό αεροσκάφος το οποίο προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Ουάντι Σεγίντνα, κοντά στο Χαρτούμ, για να απομακρύνει πολίτες από το Σουδάν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα μέλος του πληρώματος και να προκληθεί ζημιά στην παροχή καυσίμων, ανακοίνωσε ο σουδανικός στρατός.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και επισκευάζεται,

πρόσθεσε ο στρατός στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται πως με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης 20 Ελλήνων και 19 πολιτών ξένων κρατών, η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, στην αεροπορική βάση Wadi Seidna, βόρεια του Χαρτούμ στο Σουδάν.

Την επιχείρηση εκτέλεσαν στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Το C-130 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Ελευσίνας στις 21:00.

Την όλη επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης παρακολούθησαν ζωντανά από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Με την έλευση του C-130, από στρατιωτικής πλευράς, η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης στο Σουδάν έλαβε τέλος, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

#ΣΟΥΔΑΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΠΟΛΙΤΕΣ #ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ #ΠΥΡΑ #ΕΜΦΥΛΙΟΣ_ΠΟΛΕΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα