Εκλογές 2023: Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, όλα τα ονόματα

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ανακοινώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς οι εκλογές 2023 της 21ης Μαΐου πλησιάζουν. Πολλά ονόματα «έκπληξη», επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία από το 2019 έως το 2021 υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα

προσφυγόπουλα.

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ βρίσκεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Στην τρίτη θέση θα είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ως εκπρόσωπος του απόδημου Ελληνισμού.

Στην τέταρτη θέση είναι η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Στην πέμπτη θέση, ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας.

Στην έκτη θέση, η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, οικονομολόγος.

Από κει και πέρα στην έβδομη θέση βρίσκεται η Μαρία Πολύζου, στην όγδοη η Γεωργία Βαχαρίδη, ενώ στην ένατη θέση ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος είπε ότι παραιτείται από πρύτανης λίγο πριν λήξει η θητεία του γιατί βλέπει όπως είπε ένα ηθικό ασυμβίβαστο άσχετα αν δεν έχει νομικό κώλυμα.

Στην 10η θέση ο Νίκος Κορογιαννάκης, στην 11η θέση η εκπαιδευτικός Μαρία Διαμαντοπούλου από το Παρίσι και στη 12η θέση η Άννα Καστάνη νέα αγρότισα η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί γιατί δεν είχε όπως είπε ο πρωθυπουργός που να αφήσει τα παιδιά της και συμβολίζει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα.

Στην 13η θέση ο Σπύρος Καρανικόλας νέος επιστήμονας, στην 14η θέση η Πορφυρία Κανελλοπούλου (ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ, δικηγόρος) και στην 15 θέση ο Αντώνης Σγαρδέλης.

Live η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ:

{https://www.youtube.com/watch?v=9JIiNbHy-MU}

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στα γραφεία της ΝΔ και με τους 15 υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΟΔΗΓΟΣ_ΕΚΛΟΓΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα