Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία - Εξέδωσε νέα NAVTEX για ασκήσεις νότια της Κρήτης

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX που δεσμεύει περιοχή νότια της Κρήτης. Για την ακρίβεια, η περιοχή περιλαμβάνει τμήμα της «οριοθέτησης» που προβλέπει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων η Τουρκία, η οποια εξέδωσε νέα

NAVTEX για ασκήσεις νότια της Κρήτης.

Η Navtex με αριθμό 1069/20 έχει ισχύ από τις 8 το πρωί της 25ης Αυγούστου έως τις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Η περιοχή για την οποία εκδόθηκε η νέα NAVTEX περιλαμβάνει τμήμα της «οριοθέτησης» που προβλέπει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση στις θαλάσσιες ασκήσεις θα συμμετάσχουν και «συμμαχικές μονάδες» - συνήθης ρητορική του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Αγκυρα δεν είναι απομονωμένη σε αυτές τις ενέργειες.

Δείτε την τουρκική NAVTEX ΕΔΩ

Η νέα τουρκική παραβατική ενέργεια έρχεται λίγο μετά την απάντηση της Αθήνας και την αναγγελία αεροναυτικής άσκησης, η οποία περιλαμβάνει και έκταση στην οποία δραστηριοποιείται το Oruc Reis.

Ερντογάν: «Από σήμερα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στην περιοχή»

Η νέα αυτή Navtex έρχεται την στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά δηλώνοντας ότι: «Από σήμερα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στην περιοχή».

«Η ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί το προοίμιο θετικών ειδήσεων από τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Navtex θέτει σε κίνδυνο τη ναυσιπλοία στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι «από σήμερα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συγκρούσεις στην περιοχή».

Για ακόμα μια φορά ο Ερντογάν, θέλοντας από τη μία να υποβαθμίσει την Ελλάδα και από την άλλη να επιτεθεί σε άλλους... εχθρούς δήλωσε: «Όσοι έριξαν την Ελλάδα μπροστά από το τουρκικό ναυτικό δεν θα εμφανιστούν αύριο».

«Η Ελλάδα θα είναι η μόνη που θα υποφέρει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στην ανατολική Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης: Δένδιας: Σύντομα ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα