Συνδικαλιστής ΕΛΑΣ για τη δράση αστυνομικών που την έκαναν ταράτσα: Είναι κοινόχρηστος δημόσιος χώρος

Θέση για τις προσαγωγές κατοίκων κατά την επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων από την Αστυνομία στο Κουκάκι πήρε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Για τις προσαγωγές κατά την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι μίλησε ο Σταύρος Μπαλάσκας, υποστηρίζοντας ότι η ταράτσα κτιρίου είναι δημόσιος χώρος.

Μιλώντας στον Alpha, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σχολίασε την καταγγελίες για τη στάση αστυνομικών σε διάφορα περιστατικά.

«Οτιδήποτε

λέγεται πρέπει να αποδεικνύεται. Η ταράτσα δεν είναι οικεία, είναι κοινόχρηστος δημόσιος χώρος. Αν είναι μέσα στο σπίτι χωρίς ένταλμα τότε έχουμε άλλο πράγμα. Αν έγινε η καταγγελία που έκανε η κοπέλα ότι της ζήτησαν να κατεβάσει το παντελόνι της, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στο σώμα. Εάν υπάρχει αστυνομικός μέσα στην Πατησίων που είπε σε φοιτήτρια να κατεβάσει το παντελόνι της, είτε άνδρας ήταν είτε γυναίκα, δεν έχει θέσει στο Σώμα. Αλλά πρέπει να αποδειχθεί. Αλλιώς θα πάμε στην αντίπερα όχθη και ο καθένας που θα του κάνει έλεγχο ο αστυνομικός θα λέει “μου έπιασε το λαρύγγι”, “μου έκανε αυτό στα γεννητικά όργανα”. Πρέπει να τα ελέγχουμε», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στον Alpha.

«Δεν δικαιολογώ κανέναν»

«Η υπηρεσία των ΜΑΤ είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπηρεσία. Εκεί υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται 13-14 ώρες μέσα σε ένα πολεμικό τοπίο, φορτωμένοι με 19 κιλά εξοπλισμό, πολλές φορές δεν μπορούν να ουρήσουν ή να φάνε κάτι, να πιουν, είναι σε πολύ δύσκολες συνθήκες και γι αυτό ο υπουργός λέει ότι αν δεν μπορείς και σπας να φύγεις, να πας σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα. Δεν δικαιολογώ κανέναν», δήλωσε ο ίδιος.

Αφορμή για τις καταγγελίες, ήταν η προσαγωγή ενός πατέρα και των γιων του που μένουν σε διπλανό από υπό κατάληψη σπίτι και φωτογραφίες στα social media που, σύμφωνα με χρήστες, έδειχναν γυναίκα με κουκούλα στο κεφάλι να συλλαμβάνεται.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha θέλησε να κάνει γνωστή τη θέση της αστυνομίας και να απαντήσει στα όσα ακούγονται.

Είπε πως όλα στην επιχείρηση εκκένωσης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι (σ.σ. όπου συνελήφθησαν ο πατέρας και γιοι του) έγιναν νόμιμα και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Η καταγγελία

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σύζυγο του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί θέλησαν να μπουν στο σπίτι της χωρίς να έχουν εισαγγελική εντολή και χωρίς αυτή ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου χτύπησαν και συνέλαβαν τον άνδρα και τους γιους της.

Οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, δέχτηκαν αρχικά από ένα άτομο και στη συνέχεια από ένα δεύτερο, επίθεση με μπογιές, πέτρες, τούβλα, χρώματα και πυροσβεστήρες είπε ο Θόδωρος Χρονόπουλος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., μετά την είσοδο των αστυνομικών στο κτίριο, τα άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο.

«Όπως αποδείχθηκε ήταν το πατρικό τους σπίτι» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. και συνέχισε λέγοντας πως το τρίτο άτομο που συνελήφθη (σ.σ. προφανώς εννοεί τον σύζυγο της καταγγέλλουσας) «αποπειράθηκε να πάρει το όπλο αστυνομικού. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Κατά τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. «οι εικόνες στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία» είπε και χαρακτήρισε τα ευρήματα στην κατάληψη «πολύ σοβαρά».

Διαβάστε επίσης:

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.: Σοκάρει φωτογραφία - Γυναίκα, ξαπλωμένη με χειροπέδες και καλυμμένο το πρόσωπό της

Keywords
Τυχαία Θέματα