Καλαμάτα: Συνελήφθη η μητέρα που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια

Άμεση ήταν η εξιχνίαση της υπόθεσης με το νεογνό, το οποίο άφησε η μητέρα του σε κάδο απορριμμάτων τα ξημερώματα, στην Καλαμάτα.

Οι Αρχές ενήργησαν άμεσα και συνδυασμό με καταθέσεις γειτόνων και με στοιχεία από το Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου γέννησε το αγοράκι η 25χρονη κατηγορούμενη από την Γεωργία, την εντόπισαν σε διαμέρισμα όπου έμενε προσωρινά σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το σημείο που αποφάσισε να απορρίψει το μωρό της.

Μάλιστα,

οι αστυνομικοί την πρόλαβαν την στιγμή που ετοίμαζε τα πράγματά της για να διαφύγει στο εξωτερικό. Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνώριζε ποιος ακριβώς ήταν ο πατέρας του παιδιού της και καθώς είναι άνεργη και έμενε περιστασιακά σε φίλους της στην Καλαμάτα και δεν είχε χρήματα, θόλωσε όπως ισχυρίστηκε και αποφάσισε να πετάξει ζωντανό το μωρό της στα σκουπίδια.

Ο κάδος δεν είναι όπως οι συνηθισμένοι κάδοι απορριμμάτων αλλά στην ουσία είναι ένα βαθύ πηγάδι βάθους 2-3 μέτρων με αποσπώμενο σάκο.

Μία γειτόνισσα περίπου στις 7 το πρωί άκουσε έναν θόρυβο από τον κάδο όταν πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της που στην αρχή της έμοιαζε με νιαούρισμα γάτας και στη συνέχεια αντιλήφθηκε ότι ήταν κλάμα μωρού και κάλεσε την Αστυνομία.

Ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σημείο, δεν έχασε λεπτό παραπάνω και βούτηξε μέσα στον βαθύ κάδο, βρίσκοντας μία χαρτοσακούλα που ήταν καλά κλεισμένη μάλιστα στην άκρη της και μέσα σε αυτή ήταν ένα νεογνό αγοράκι.

Το νεογνό ως εκ θαύματος παρότι ήταν σχεδόν αεροστεγώς κλεισμένη η σακούλα και ήταν εκεί μέσα περίπου 3 ώρες πριν βρεθεί, δεν υπέστη ασφυξία, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του.

Η 25χρονη Γεωργιανή οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας και αυτή την ώρα ανακρίνεται από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα