Συνδικαλιστικός πόλεμος πίσω από την αγωγή Κεραμέως για τις πανελλήνιες

Συνδικαλιστικός πόλεμος έχει ξεσπάσει με αφορμή την αγωγή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, για την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και την διεξαγωγή των πανελληνίων.

Την δική του απάντηση στην κατεπείγουσα αγωγής της Κεραμέως για την 24ωρη απεργία, και την διεξαγωγή των πανελληνίων, δίνει ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ,

κος Δημήτρης Μπράτης.

Ο ίδιος ρίχνει τα βέλη του στην ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ), καθώς όπως αναφέρει από μόνη της μπορεί να αποφασίσει ποιους να εξαιρέσει από την αυριανή απεργία προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο θέμα με την διεξαγωγή των Πανελληνίων.

Παράλληλα ο κ. Μπράτης τονίζει οτι το θέμα θα λυθεί.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Η ΟΛΜΕ όπως όλες οι Ομοσπονδίες δηλαδή η ΠΟΕΔΗΝ για παράδειγμα των νοσοκομειακών όταν αποφασίζουμε μια απεργία μόνη της ορίζει το προσωπικό ασφαλείας, τα νοσοκομεία λειτουργούν και τις μέρες της απεργίας, η ΟΛΜΕ θα μπορούσε να το κάνει μόνη της.

Η ΟΛΜΕ ζητά να εξαιρεθούν όλοι, δηλαδή και οι καθηγητές των Γυμνασίων που δεν εμπλέκονται στις εξετάσεις. Χθες συνέταξα ένα κείμενο που λεει ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξουσιοδοτεί την ΟΛΜΕ να αποφασίσετε να εξαιρέσετε από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Αυτό το κείμενο το ψήφισαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ψηφίζει η ΔΑΚΕ για να έχουμε πλειοψηφία. Η ΔΑΚΕ θέλει να εξαιρεθούν όλοι. Είναι αδιανόητο. Εμένα αλλού πάει το μυαλό μου συνδυάζω πάντως την προσφυγή με την άρνηση της ΔΑΚΕ να το ψηφίσει.

Έχουμε μια απεργία για ένα σοβαρότατο νομοσχέδιο που αφορά τους πάντες. Αφορά στο Δημόσιο σε πάρα πολλά ζητήματα, στο δικαίωμα στην απεργία, στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην ελαστική εργασία, στην τηλεργασία σε ένα σωρό ζητήματα εγώ όμως θέλω να πω το εξής πως είναι δυνατόν από ένα τέτοιο νομοθέτημα να εξαιρέσουμε κάποιους που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων από μια απεργία.

Η ΟΛΜΕ μπορούσε χωρίς καν να κάνει το ερώτημα να αποφασίσει μόνη της δηλαδή είναι Δευτεροβάθμιο Σωματείο και μπορεί να πει ποιους εξαιρεί και αυτό τους λέμε εξαιρέστε αυτους που εσείς νομίζετε ότι εμπλέκονται, αλλά εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι αμέσως κατέθεσε προσφυγή η κα Κεραμέως με βάση αυτό ενώ αυτό είναι λυμένο.

Δεν θα είναι τα θύματα οι μαθητές. Το θέμα θα λυθεί θα πειστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα