Πανελλήνιες - ΕΠΑΛ: Απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά και στο θέμα της έκθεσης από Μεθοδικό και Dnews

Ανακοινώθηκαν τα θέματα των πανελληνιών του ΕΠΑΛ - Όλες οι προτεινόμενες απαντήσεις στο θέμα έκθεσης και Νέων Ελληνικών από την Ομάδα του Μεθοδικό και του Dnews.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νωρίτερα τα θέματα

που καλούνται να λύσουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν «ποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει ένας αθλητής ή μία αθλήτρια και ποια προσόντα θα πρέπει να διαθέτει για να τις ξεπεράσει και να πετύχει τους στόχους του/της;».

Πρόκειται για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου στην ηλεκτρονική έκδοση ημερήσιας εφημερίδας με κεντρικό πρόσωπο την 23χρονη Γιαπωνέζα τενίστρια, που βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις και είναι κάτοχος τεσσάρων γκραν σλαμ ενώ έχει πλέον τις υψηλότερες αμοιβές στο γυναικείο τένις και η εικόνα της βρίσκεται παντού.

Παρ’ όλα αυτά, αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός επικαλούμενη κατάθλιψη. Πρόκειται για ένα ζωντανό παράδειγμα του σκοτεινού προσώπου που έχει ο πρωταθλητισμός που δημιουργεί πίεση υπο το βάρος της επιτυχίας.

Eπίσης οι υποψήφιοι έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω στο ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου «Τελευταία κούρσα».

Πρόκειται για ένα ποίημα που ανήκει στην ποιητική συλλογή του Νίκου Μοσχοβάκου (1946 ) «Απριλίου ξανθίσματα» (εκδ. Μελάνι, 2016). Ο ποιητής πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα στη δεκαετία του ’70 και γράφει κατεξοχήν σε ελεύθερο στίχο.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών από το ΜεθοδικόΑκολουθεί σχολιασμός από την Ηρώ Μαρκάκη του φροντιστηρίου Μεθοδικό

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι από τα Επαγγελματικά Λύκεια. Το κείμενο αναφέρεται στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες αθλητές δίνοντας πρόσφατα παραδείγματα από την επικαιρότητα και τα ζητούμενα στο θέμα της Έκθεσης είναι αφενός τα εμπόδια των αθλητών για την κατάκτηση των υψηλών στόχων και προσδοκιών και αφετέρου τα εφόδια και τα προσόντα για την επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες 2021 ξεκίνησαν με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων οι οποίοι εξετάστηκαν σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη, 17 Ιουνίου με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Keywords
Τυχαία Θέματα