Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, στο επίκεντρο η ψήφος των ομογενών

Την αισιοδοξία του ότι θα είναι δυνατή η υπερψήφιση από περισσότερους από 200 βουλευτές του νομοσχεδίου για την άρση των περιορισμών στη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η διευκόλυνση των ψηφοφόρων που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους αλλά διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας θα αποτελούσε «μία επανάσταση για την πολιτική συμμετοχή

των Ελλήνων του εξωτερικού στα κοινά της πατρίδας».

Ο κ. Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε παράλληλα τη στήριξή του στο πνευματικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο της Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε τον κ. Ελπιδοφόρο για τις υπηρεσίες που παρέχει στην ομογένεια.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο νομοσχέδιο.

Όπως είπε, «είναι κάτι που περιμένουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού», ώστε να αρθούν οι σημερινοί περιορισμοί και να μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο κατοικίας τους, καθώς θέλουν να συμμετέχουν στα κοινά της Ελλάδας.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ_ΑΜΕΡΙΚΗΣ #ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ #ΨΗΦΟΣ_ΟΜΟΓΕΝΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Μητσοτάκη, Αρχιεπίσκοπο Αμερικής,synantisi mitsotaki, archiepiskopo amerikis