Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα: Τι ώρες βγάζουμε τα σκουπίδια

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος της Αθήνας ενόψει του νέου κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη (20/07) έως και την Τρίτη (25/07).

Έκτακτα μέτρα έρχονται λόγω του καύσωνα τα οποία ξεκινούν από αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου και θα παραμείνουν σε ισχύ έως και την Τρίτη (25/07) στο δήμο Αθηνών

και συγκεκριμένα:

Καλούνται οι πολίτες να μην βγάζουν τα σκουπίδια τους από τις 11:00 έως τις 17:00 καθώς η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Ανοίγουν οι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου και ομάδες streetwork θα βρίσκονται στο πλευρό των αστέγων.

Η ανάγκη προστασίας του προσωπικού της καθαριότητας από τη θερμική καταπόνηση και η τήρηση των σχετικών εγκυκλίων, οδηγεί στην τροποποίηση του προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων. Από αύριο Πέμπτη 20/07/2023 η αποκομιδή θα πραγματοποιείται τις πρωινές και νυχτερινές ώρες με παύση μεταξύ 11:00 – 17:00.

Με δεδομένες τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και για λόγους δημόσιας υγείας, παρακαλούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να μη βγάζουν τα απορρίμματα στους κάδους ιδιαίτερα εάν αυτοί είναι πλήρεις. Ο Δήμος Αθηναίων προσβλέπει στη συνεργασία όλων, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης εξαιτίας του καύσωνα.

Υλοποιώντας το σχετικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιούνται μέτρα και δράσεις, για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, την ασφάλεια των χώρων πρασίνου, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΕΚΤΑΚΤΑ_ΜΕΤΡΑ #ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ #ΜΕΤΡΑ #ΩΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκτακτα,ektakta