Συμφωνία ''μαμούθ'' Nestle- Starbucks: Θα χρησιμοποιεί το σήμα σε Νespresso και Dolce Gusto

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της εταιρίας Nestle με έναν τόσο σημαντικό αντίπαλό,η οποία θα συμβάλει θετικά στα κέρδη της ανά μετοχή και στους στόχους οργανικής ανάπτυξης από το 2019.

Σε συμφωνία με τη Starbucks κατέληξε ο ελβετικός κολοσσός τροφίμων Nestlé, με την οποία θα δώσει στην Starbucks το ποσό των 7,15 δισ. δολαρίων για τα δικαιώματα πώλησης των προϊόντων της αλυσίδας καφέ σε όλο τον κόσμο, έχοντας ως στόχο να αναζωογονήσει τις αυτοκρατορίες καφέ των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με

δημοσίευμα του Bloomberg, η Nestle θα χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα στα συστήματα Nespresso και Dolce Gusto το επόμενο έτος.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της εταιρίας Nestle με έναν τόσο σημαντικό αντίπαλό,η οποία θα συμβάλει θετικά στα κέρδη της ανά μετοχή και στους στόχους οργανικής ανάπτυξης από το 2019.

Περίπου 500 υπάλληλοι της Starbucks θα ενταχθούν στην οικογένεια της Nestlé, ενώ η έδρα θα παραμείνει στο Σιάτλ.

Ο Kevin Johnson, πρόεδρος και CEO, Starbucks, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η ιστορική συμφωνία αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να εστιάσουμε και να εξελίσσουμε την επιχείρησή μας, για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και είμαστε περήφανοι που εργαζόμαστε μαζί με μια εταιρεία που δεσμεύεται για τις κοινές μας αξίες». Από την πλευρά του ο Mark Schneider, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé, δήλωσε ότι «η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την επιχείρηση καφέ μας, τη μεγαλύτερη κατηγορία υψηλής ανάπτυξης της Nestlé», προσθέτοντας ότι «Με τα Starbucks, Nescafé και Nespresso συγκεντρώνουμε τρεις εμβληματικές μάρκες στον κόσμο του καφέ».

Η συμφωνία υπογραμμίζει τις προσπάθειες της Nestle να αποκτήσει ακόμα περισσότερους καταναλωτές στις ΗΠΑ, όπου τα brands Nespresso και Nescafe έχουν μείνει πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα