Συμφωνία - μαμούθ Γερμανίας, Γαλλίας και Ισπανίας για νέο μαχητικό αεροσκάφος

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, μέσω των Dassault Aviation, Airbus και Indra αντίστοιχα, κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ενός κοινού μαχητικού αεροσκάφους, με τις λεπτομέρειες να αναμένονται μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Μέχρι τα μέσα Μαΐου αναμένεται ένας κατάλογος δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας

για το μελλοντικό αεροσκάφος. Ωστόσο οι διαφωνίες σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οδήγησαν τις χώρες να χάσουν την προθεσμία του Απριλίου που είχε οριστεί από τη Γερμανία και τη Γαλλία, κάτι που θα εξασφάλιζε την επόμενη φάση στο μεγαλύτερο αμυντικό έργο της Ευρώπης.

Σκοπός της συμφωνίας είναι η αντικατάσταση των γαλλικών Rafale και των γερμανοϊσπανικών Eurofighters από το 2040, με το επόμενο βήμα της ανάπτυξης αναμένεται να κοστίσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα κι αν επιτευχθεί η τελική συμφωνία έως τα μέσα Μαΐου, το Βερολίνο μπορεί να μην έχει χρόνο να εξασφαλίσει την έγκριση της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμών της Γερμανίας πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Συνήθως, αυτή η διαδικασία διαρκεί αρκετούς μήνες, αλλά η τελευταία ρεαλιστική ημερομηνία κατά την οποία η επιτροπή προϋπολογισμών μπορεί να λάβει την απόφαση είναι η 24η Ιουνίου.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣΓΕΡΜΑΝΙΑΓΑΛΛΙΑΙΣΠΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα