Συγκλονιστικές εικόνες από το Κίεβο: Η στιγμή που Ελληνίδα δημοσιογράφος ψάχνει καταφύγιο από τα ρωσικά drones (βίντεο)

Τουλάχιστον μία γυναίκα σκοτώθηκε και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας από ρωσικό πλήγμα σε πολυκατοικία στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

Σκηνές χάους και απόλυτου πανικού καταγράφηκαν την Δευτέρα στο Κίεβο έπειτα από νέα ρωσικά χτυπήματα με drones που άφησαν πίσω τουλάχιστον μία νεκρή.

Η σορός ανασύρθηκε από τα ερείπια βομβαρδισμένου κτιριακού συγκροτήματος, ενώ υπάρχει ένας εγκλωβισμένος. Νωρίτερα διασώθηκαν 18 κάτοικοι του κτιρίου, με

τις έρευνες να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας, η κεντρική συνοικία Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου συγκλονίστηκε από εκρήξεις - και μάλιστα σε ώρα αιχμής - γύρω στις 8 το πρωί, όταν πολλοί άνθρωποι πάνε στις δουλειές τους και τα παιδιά στο σχολείο.

Σύμφωνα με πρωινή ανάρτηση του Κλίτσκο, εξαιτίας της επίθεσης με drones ξέσπασε πυρκαγιά και σε ένα άλλο κτίριο, με την τοπική κυβέρνηση του Κιέβου να επισημαίνει ότι μετά το πρώτο κύμα εκρήξεων δέχθηκαν επίθεση «κρίσιμες υποδομές».

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Open από το κέντρο του Κιέβου με την δημοσιογράφο, Αδαμαντία Λιόλιου, να τρέχει να μπει σε καταφύγιο προκειμένου να προστατευτεί από drone kamikazi της Ρωσίας.

Στο βίντεο φαίνονται άνθρωποι που βρίσκονταν στον δρόμο κοντά στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου ξαφνικά να τρέχουν αναζητώντας ένα καταφύγιο.

«Κάτι είδαν, έρχεται νέο drone, τρέχουν όλοι σε πρόχειρο καταφύγιο», περιέγραψε τις σκηνές από την πλευρά της η Ελληνίδα δημοσιογράφος.

Σημειώνεται πως η Ουκρανία έχει αναφέρει αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με ιρανικής κατασκευής drones Shahed-136 τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ιράν αρνείται ότι παρέχει αυτά τα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #Κίεβο #DRONES #ΡΩΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονιστικές, Κίεβο, Ελληνίδα,sygklonistikes, kievo, ellinida