Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οργανώσεις συνταξιούχων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων.

Η συγκέντρωση των συνταξιούχων πραγματοποιείται στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας και των Συνταξιούχων. Οι οργανώσεις

των συνταξιούχων, όπως κάθε χρόνο, οργανώνουν σε όλη τη χώρα συγκεντρώσεις, διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων για καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.

Όπως επισημαίνουν, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές περικοπές και περιορισμούς στα δικαιώματά τους. Και τονίζουν ότι «δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρεθεί».

Οι συνεργαζόμενες οργανώσεις που πραγματοποιούν τη σημερινή πορεία, είναι οι εξής: ΙΚΑ - OAEE - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ -- ΠΕΣ ΝΑΤ- ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Τα αιτήματα των συνταξιούχων

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ενώσεις απαριθμούν οκτώ αιτήματα προς το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση:

Να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.Κατάργηση του νόμου 4387/16 -νόμος Κατρούγκαλου- και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα οι κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα