Στροφή ΣΥΡΙΖΑ σε μισθολογικό, Υγεία και Τέμπη

Στροφή σε μια περισσότερο κοινωνική ατζέντα σε θέματα καθημερινότητας φαίνεται να πραγματοποιεί σήμερα η Κουμουνδούρου, βάζοντας με επάλληλες ανακοινώσεις στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ τα ζητήματα της αύξησης των μισθών, της Υγείας και της τραγωδίας των Τεμπών.

Η αφορμή που φαίνεται να έψαχνε ο ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε με τη δήλωση του μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος παραδέχθηκε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» ότι πράγματι δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

που έχει σταλεί στις Βρυξέλλες αυξήσεις 25%, αν και είναι μέρος του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη είχαν καταγγείλει αναλυτικά εδώ και αρκετές εβδομάδες την αναντιστοιχία ανάμεσα στο 25% που έχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του 13% που αναγράφεται στο μεσοπρόθεσμο.

Μη κοστολογημένο το πρόγραμμα της ΝΔ

Σε αυτή τη βάση, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, δήλωσε ότι «ο κύριος Σκυλακάκης επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα ψεύδη του Κυριάκου Μητσοτάκη». Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ πως ουσιαστικά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «παραδέχθηκε πως το πρόγραμμά τους δεν είναι κοστολογημένο».

«Κούφιες οι προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Επιπλέον η εκπρόσωπος Τύπου, επέκτεινε την κριτική της ευρύτερα στο πρόγραμμα της ΝΔ, υποστηρίζοντας «πως υπόσχονται πράγματα που δεν θα κάνουν και πως έχουν αντικοινωνική κρυφή ατζέντα», αλλά και υπογραμμίζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι όλες κούφιες».

Μάλιστα, σημείωσε ότι κομμάτι αυτής της διγλωσσίας υποσχέσεων πραγμάτων «που δεν θα υλοποιηθούν και άλλων ακραίων, που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν είναι και η διαλογή ασθενών στα νοσοκομεία», την οποία είχε υποστηρίξει ο γαλάζιος υποψήφιος και πρώην βουλευτής, Σπύρος Πνευματικός.

Πόρισμα καταπέλτης για τα Τέμπη

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω άλλης δήλωσης της κυρίας Τσαπανίδου, είχε επιτεθεί σκληρά στη ΝΔ με αφορμή το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου το χαρακτήρισε «καταπέλτη για τη ΝΔ», επισημαίνοντας ότι «περιγράφει εικόνα απόλυτης διάλυσης στον σιδηρόδρομο και ξεκαθαρίζει ότι δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας που θα είχαν αποτρέψει την τραγωδία».

Όπως σημείωσε η κυρία Τσαπανίδου, το πόρισμα είναι καταπέλτης και για τον κύριο Μητσοτάκη προσωπικά, καθώς «είχε σπεύσει να βγάλει πόρισμα και να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος». Επιπλέον, υπενθύμισε ότι πρόσφατα έγινε γνωστό πως «η ΝΔ έχει απαλείψει από το Ταμείο Ανάκαμψης τα έργα τηλεδιοίκησης, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωσή τους να παραπέμπεται στις καλένδες».

#ΣΥΡΙΖΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΤΕΜΠΗ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα