25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, εντυπωσίασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα εναέρια μέσα (βίντεο - εικόνες)

Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου. Εντυπωσίασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, το δικό τους μήνυμα έδωσαν τα εναέρια μέσα.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου.

Με μια μεγαλειώδη, λαμπρή και γεμάτη συμβολισμούς παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας,

παρουσία σύσσωμης της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, τιμήθηκε για μια ακόμη χρονιά η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Οι πάντα επίκαιροι συμβολισμοί της Εθνικής Παλιγγενεσίας πέρασαν σε όλη τη χώρα μέσα από την εντυπωσιακή διέλευση από την πλατεία Συντάγματος των γυναικών, των ανδρών και των Μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ηλιόλουστη Αθήνα, ήχησε δυνατά ο ήχος της μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο ήχος από τα τσαρούχια των Ευζώνων προκάλεσε συγκίνηση και απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Νωρίτερα και ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, παρήλασαν πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα ενώ τον δικό τους τόνο καθώς και το δικό τους μήνυμα έδωσαν τα εναέρια μέσα.

Ήχησε δυνατά ο ήχος της μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο ήχος από τα τσαρούχια των Ευζώνων προκάλεσε συγκίνηση και απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Την ίδια ώρα, μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων και τα ολοκαίνουργια Rafale, πετούσαν φτερό με φτερό στον αττικό ουρανό με τους Γάλλους συναδέλφους τους που απογειώνονταν από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που έχει καταπλεύσει στον Πειραιά. Για δεύτερη συνεχή χρονιά τίμησε με την παρουσία της την Εθνική επέτειο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας κ. Φλοράνς Παρλί.

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale απονηώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ και εντάχθηκαν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που εκτέλεσαν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλαση.

Επίσης, ανάμεσα στα ιπτάμενα μέσα που πραγματοποίησαν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας ήταν και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, το οποίο έχει ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση του ιδρύματος ΙΚΑΡΟΣ και συνοδεύτηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16.

ΠτΔ: Το παράδειγμα των Αγωνιστών του ‘21 μας εμπνέει

Η επέτειος της Επανάστασης μας θυμίζει ότι τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στο χάρτη της ιστορίας με πίστη στις δικές τους δυνάμεις, ενότητα και πάθος για την ελευθερία. Αυτό τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το τέλος της παρέλασ

«Το παράδειγμα των Αγωνιστών του ‘21», υπογράμμισε, «μας εμπνέει και μας εμψυχώνει ώστε να διαφυλλάσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας στις 25 Μαρτίου 1821 οδήγησε μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Μιας χώρας, δημοκρατικής και ανεξάρτητης, στον πυρήνα εδώ και χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
25η Μαρτίου, Μεγαλειώδης, Σύνταγμα, Ένοπλες Δυνάμεις,25i martiou, megaleiodis, syntagma, enoples dynameis