Η ιστορία πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και η βασιλική σημαία της Σκωτίας που το «σκεπάζει»

Λεπτομέρειες σχετικά με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' κατασκευάστηκε από την εταιρεία Henry Smith, η οποία έκλεισε το 2005. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1869 και κατασκεύασε στο χέρι μέχρι να κλείσει, αναφέρει η Daily Mail,

ενώ σύμφωνα με την Telegraph, το φέρετρο της βασίλισσας παραγγέλθηκε. και κατασκευάστηκε περισσότερα από 30 χρόνια πριν από τον θάνατό της.

Οι λεπτομέρειες σχεδιάστηκαν ειδικά για βασιλικά φέρετρα και τα εξαρτήματα δημιουργήθηκαν για να συγκρατήσουν την ασφάλεια της σφαίρας, το σκήπτρο και το στέμμα στην κορυφή του φέρετρου .

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' είναι ουσιαστικά ένα φέρετρο μέσα σε άλλο -το εσωτερικό φέρετρο είναι κατασκευασμένο από ξύλο και στη συνέχεια προστατεύεται με μόλυβδο και τοποθετείται μέσα σε ένα εξωτερικό φέρετρο.

Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό τρεις ημέρες μετά τον θάνατό της, ενώ η βασιλική σημαία της Σκωτίας ήταν τυλιγμένη πάνω από αυτό, με μια σύνθεση από γλυκά μπιζέλια και ντάλιες -τα αγαπημένα λουλούδια της εκλιπούσης- που συλλέχθηκαν από το Balmoral. Πάνω σε αυτό βρίσκεται και το εντυπωσιακό μωβ στέμμα με ανεκτίμητη αξία, το οποίο κοσμούν 3.000 πολύτιμοι λίθοι, ανάμεσα στους οποίους 2.868 διαμάντια, 273 μαργαριτάρια, 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια και 5 ρουμπίνια.

{https://twitter.com/leadersmena/status/1571846425729986561}

#ΚΗΔΕΙΑ #ΦΕΡΕΤΡΟ #ΣΗΜΑΙΑ #ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα