Στον εισαγγελέα Σύρου το πλήρωμα του πλοίου Daslis, που πιάστηκε με 24.500.000 εκατ. λαθραία τσιγάρα
Το πλοίο είχε απασχολήσει τις Αρχές και το 2015 σε ανάλογο περιστατικό στην Κρήτη, όπυ και είχαν πετάξει τις κούτες με τα λαθραία τσιγάρα στη θάλασσα.
Με 2.445 κουτιά που περιείχαν 24.500.000 εκατ. λαθραία τσιγάρα, ήταν φορτωμένο -στα τέσσερα κοντέινερ που μετέφερε- το μικρό φορτηγό πλοίο Daslis με σημαία Τόνγκο, που ακινητοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στ΄ ανοιχτά της Γυάρου.
Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών του φορτίου, σύμφωνα με τις τελωνειακές Αρχές, ανέρχεται στο ποσό των 4.702.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις διωκτικές Αρχές, το πλοίο επαρακολουθείτο από τον Νοέμβριο και το φορτίο θα ξεφορτώνονταν σε απόκρυμνη παραλία των νοτίων προαστίων. Ένας μέρο από τα τσιγάρα θα κατέληγε στην ελληνική αγορά και το υπόλοιπο θα μεταφερόταν στη Μ. Βρετανία. Το πλοίο, που είχε κλειστό το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS), προκειμένου να μην μπορεί να εντοπιστεί από τις διωκτικές Αρχές, είχε αποπλεύσει από τη Βηρυτό του Λιβάνου με 6 Αιγύπτιους πλήρωμα και είχε τελικό προορισμό την Οδησσό.
Οι Αιγύπτιοι -δύο εκ των οποίων (πλοίαρχος, πρώτος μηχανικός) έφεραν και πλαστά πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας- θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα Σύρου για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα και για λαθρεμπορία τσιγάρων. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο πλοίαρχος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για τον προορισμό του φορτίου με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του αποστολέα και παραλήπτη του, ενώ αναφορικά με το σύστημα αναγνώρισης του πλοίου επικαλέστηκε δυσλειτουργία και βλάβη. Επίσης, η πορεία του πλοίου δεν ήταν ενδεδειγμένη για την ολοκλήρωση του ταξιδιού, ενώ δεν βρέθηκαν χάρτες της θαλάσσιας διαδρομής. Επιπλέον, διενεργήθηκε επιθεώρηση στο πλοίο και διαπιστώθηκαν 25 παρατηρήσεις εκ των οποίων οι 22 επισύρουν την ποινή της απαγόρευσης απόπλου του πλοίου.
Το Daslis οδηγήθηκε χθες στα ναυπηγεία του Νεωρίου, προκειμένου με τη χρήση γερανού και τη συνδρομή εργαζομένων του ναυπηγείου να ξεφορτωθούν τα τέσσερα κοντέινερ που είχε πάνω του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πλοίο είχε απασχολήσει τις Αρχές και το 2015 στην Κρήτη με υπόθεση λαθραίων τσιγάρων. Τότε το σκάφος ονομαζόταν Rozetta κι ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ιεράπετρας, το πλήρωμα που αντιλήφθηκε ότι επαρακολουθείτο, άρχισε να πετάει τις κούτες με τα λαθραία τσιγάρα στη θάλασσα. Το παράνομο φορτίο έγινε αντιληπτό από ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος 5,5 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας, κατά τη διαδικασία της εκφόρτωσής του από το μικρό φορτηγό πλοίο σε αλιευτικό σκάφος. Από την έρευνα του 2015, είχαν εντοπιστεί το αλιευτικό σκάφος, αλλά και 2.092 κούτες τσιγάρων, τις οποίες είχαν πετάξει στη θάλασσα τα δύο μέλη του πληρώματος του αλιευτικού, μόλις είδαν τους λιμενικούς να πλησιάζουν.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το ελληνικό νησί με τις 36 παραμυθένιες παραλίες (pics)
- Γιατί το «Χαμόγελο του Παιδιού» απενεργοποιεί το Amber Alert για τον 13χρονο Θανάση
- Άντονι Μπουρντέν: Αν δείτε αυτά τα δύο πιάτα σε μενού εστιατορίου, φύγετε αμέσως
- Το ΝΑΤΟ «ακονίζει» την Ελλάδα στον ηλεκτρονικό πόλεμο στο Αιγαίο
- Τραγωδία στη Θεσσαλλονίκη: Σκοτώθηκε 17χρονη που έπεσε από μπαλκόνι (εικόνες)
- Γιατί το Καθολικό Πάσχα δεν πέφτει πάντα με το Ορθόδοξο
- Πάιατ: Θα έχουμε αναταράξεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ενόψει επανεκλογής Ερντογάν
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή 47χρονη που έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας
- ΕΦΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για το Δωρόσημο Πάσχα 2018
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- ΕΦΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για το Δωρόσημο Πάσχα 2018
- Αυξημένο κίνδυνο σύρραξης Ελλάδας - Τουρκίας βλέπει το Weekly Standard
- Καιρός Πάσχα 2018: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε και θα τσουγκρίσουμε αυγά
- "Θερίζει ο καρκίνος στη Δυτική Αττική" - Συνεχίζονται οι καταγγελίες για την "τοξική βόμβα" ΧΥΤΑ
- «Βουτιά θανάτου» για 17χρονη στην Θεσσαλονίκη
- Αυξάνονται τα μέτρα της τροχαίας - Τι θα ισχύσει για τα φορτηγά ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου
- Σαμαράς για Novartis: Θα τους πάω μέχρι τέλους και θα λογοδοτήσουν
- Αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας βλέπει ο Παιατ
- Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες ενόψει διακοπών Πάσχα
- Άλλοι 197 πρόσφυγες πέρασαν χθες στα νησιά του Β.Αιγαίου

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας βλέπει ο Παιατ
- Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες ενόψει διακοπών Πάσχα
- Άλλοι 197 πρόσφυγες πέρασαν χθες στα νησιά του Β.Αιγαίου
- ΕΦΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή για το Δωρόσημο Πάσχα 2018
- Αυξάνονται οι έλεγχοι για παράνομο εμπορίου κροτίδων και βεγγαλικών ενόψει Πάσχα
- Αυξάνονται τα μέτρα της τροχαίας - Τι θα ισχύσει για τα φορτηγά ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου
- Καιρός Πάσχα 2018: Με τι καιρό θα σουβλίσουμε και θα τσουγκρίσουμε αυγά
- ΑΣΕΠ: Πλήρωση τεσσάρων θέσεων ευθύνης επιπέδου Γ.Δ. της Περιφ. Ιονίων Νήσων
- «Βουτιά θανάτου» για 17χρονη στην Θεσσαλονίκη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ένταση και χημικά έξω από το Μαξίμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
- Οι πιο συχνοί λόγοι που η απιστία «φουντώνει» την άνοιξη
- ΥΠΕΣ: Επιχορήγηση 4,7 εκατ. ευρώ σε δήμους (πίνακας)
- Προσφυγικό: 11 νέες αφίξεις στα νησιά του Αν. Αιγαίου (στοιχεία)
- Ποιοι δικαιούνται αναδρομική αύξηση στη σύνταξή τους
- 20 διάσημα αποφθέγματα για το χρήμα και τον πλούτο
- Formula τα βάζει με δύο θηρία των αιθέρων
- Παιδική διατροφή: 9+1 χρήσιμες συμβουλές για το πώς να μάθω το παιδί μου να τρέφεται σωστά
- Βέλγιο: Μείωσαν τη βασιλική χορηγία στον πρίγκιπα Λοράν γιατί κάνει… του κεφαλιού του!