Στον εισαγγελέα η Δούρου - Απολογείται για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα (vid)

Κατηγορείται μεταξύ άλλων για αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως.

Μέσω υπομνήματος απολογήθηκε στον εισαγγελέα η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα, που στοίχισαν τη ζωή σε 25 άτομα τον Νοέμβριο του 2017.

Η κ. Δούρου κλήθηκε να απολογηθεί καθώς ασκήθηκε εναντίον της δίωξη για αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης

καθήκοντος δια παραλείψεως.

Μαζί με την απερχόμενη περιφερειάρχη, κατηγορύνται επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και δύο υπάλληλοι των τοπικών δασαρχείων.

Οι κατηγορίες αφορούν συγκεκριμένα σε έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας, πολεοδομικές παραβάσεις, έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων, έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων.Η Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης κατηγορούνται ότι δεν έλεγξαν τις Πολεοδομίες, δεν κατεδάφισαν τα αυθαίρετα κτίσματα, δεν έκαναν την εποπτεία του έργου της οδού Κοροπούλη και καθυστέρησαν την κατασκευή του δρόμου Μάνδρας – Ελευσίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα