Δολοφονία Suzanne Eaton: Τι λένε οι μάρτυρες που εντόπισαν τη σορό της - Το αίμα στο παπούτσι του δράστη

H συγκλονιστική στιγμή που ερασιτέχνες ερευνητές εντόπισαν τη σορό της Αμερικανίδας βιολόγου.

Νέα στοιχεία για το αποτρόπαιο έγλημα της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, από τον 27χρονο Κρητικό έρχονται στο φως. Σημαντικότερο, το αίμα της Eaton που βρέθηκε στο παπούτσι του δράστη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, οι αρμόδιες αρχές έχουν συλλέξει και στείλει στα εργαστήρια δείγματα από πιθανόν σπερματικό υγρό του δράστη προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν τα όσα είπε ο ίδιος περί βιασμού της 60χρονης

γυναίκας.

Την ίδια ώρα, οι δύο άνδρες, που εντόπισαν τη σορό της Αμερικανίδας, δίνουν αναλυτικές λεπτομέρειες της στιγμής που είδαν το πτώμα της. «Οταν είδαμε το σώμα και καταλάβαμε ότι ήταν άνθρωπος, παγώσαμε» είπαν. Οι δύο άνδρες, κάτοικοι χωριού του Δήμου Πλατανιά είναι ερασιτέχνες ερευνητές και συνήθιζαν να επισκέπτονται σπήλαια και καταφύγια του Β' Παγκοσμίου πολέμου.

«Πήγαμε σχεδόν τυχαία τις ημέρες αυτές στο καταφύγιο. Το έχουμε χόμπι να πηγαίνουμε σε σπηλιές και καταφύγια και να τα εξερευνούμε. Πηγαίνουμε σε 10-15 το χρόνο. Το συγκεκριμένο καταφύγιο ξέραμε ότι υπάρχει από χάρτες, δεν ξέραμε την είσοδο. Την βρήκα την είσοδο τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, το πρότεινα στο φίλο μου και πήγαμε. Λίγο πριν σουρουπώσει μπήκαμε μέσα» είπαν. Πρόσθεσαν δε ότι καθώς προχωρούσαν μέσα στο σπήλαιο, διαπίστωσαν πως «είχε λίγη μυρωδιά, δεν θέλαμε να το πιστέψουμε (σ.σ. ότι πρόκειται για ανθρώπινο πτώμα) γιατί συνήθως πετάνε σκουπίδια σε αυτά τα καταφύγια. Τα επόμενα δευτερόλεπτα είδαμε ότι ήταν κάτι σαν σώμα. Πλησιάζοντας καταλάβεμε ότι πρόκειται για άνθρωπο. Είδαμε κανονικά το σώμα, μόνο το πρόσωπο της ήταν προς τα κάτω. Εγώ πλησίασα σε απόσταση ενός μέτρου… τα χάσαμε, βγήκαμε έξω πήγαμε γρήγορα στο Αστυνομικό Τμήμα στις Βουκολιές και το καταθέσαμε. Όταν είδα τη σορό δεν πήγε το μυαλό μου στην Αμερικανίδα γιατί το σώμα ήταν πολύ αδύνατο και πιστέψαμε ότι ήταν μικρής ηλικίας. Αφού και στους αστυνομικούς είπαμε ότι είναι σώμα ηλικίας από 25 έως 35 χρονών δεν πιστεύαμε ότι ήταν 60 ετών. Μόλις μπήκαν οι αστυνομικοί μέσα και το βρήκαν είπαν ότι είναι Αμερικανίδα.»

Όπως είπαν οι ίδιοι, οι πρώτες ημέρες μέχρι και τη σύλληψη του 27χρονου καθ'ομολογίαν δράστη ήταν δύσκολες καθώς θεωρούνταν ύποπτοι από τις αρχές. «Το πρώτο διήμερο -τριήμερο μετά την εύρεση του σώματος ήταν δύσκολο γιατί ήμασταν οι πρώτοι επιλαχόντες. Δεν φοβηθήκαμε γιατί ξέρουμε ότι με την την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, τους εργαστηριακούς ελέγχους το DNA σίγουρα θα έβρισκε τον ένοχο η αστυνομία. Εμείς δεν αλλοιώσαμε στοιχεία. Τα παιδιά της αστυνομίας έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε και δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όταν μάθαμε ότι έπιασαν τον δράστη στην αρχή πέσαμε από τα σύννεφα γιατί κυκλοφορούσαν οι φήμες ότι ο θάνατος της είχε να κάνει με τη δουλειά και τις εφευρέσεις που έκανε» είπε ο ένας ερευνητής.

«Με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου και μου είπε ότι βρήκε την είσοδο του καταφυγίου και μπορούμε να πάμε. Μπήκαμε μέσα. Όταν είσαι μέσα σε μια σπηλιά δεν μυρίζει καθαρό αέρα. Ο φίλος μου κατάλαβε πρώτος τη δυσοσμία, μου το είπε και του απάντησα ότι “τίποτα ζώο είναι”. Πλησιάζοντας μου το είπε αλλά και πάλι δεν πήγε το μυαλό μου. Πλησιάζοντας πιο κοντά την είδαμε. “Κολλήσαμε” μέχρι να καταλάβουμε ότι είναι όντως άνθρωπος. Φώναξα στο φίλο μου να φύγουμε. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι ήταν η Suzanne Eaton. Υπολόγιζα ότι δεν είναι πάνω από 35 ετών ο άνθρωπος που βρήκαμε. Όταν άκουσα ότι έπιασαν τον 27χρονο ηρεμήσαμε λιγάκι αλλά ακόμα υπάρχει ο φόβος γιατί τέτοια δολοφονία και έτσι όπως την έκανε δεν την κάνει ο καθένας».

Keywords
Τυχαία Θέματα