Στο τέλος του 2020 το 5G στην Ελλάδα - Στην 84η ΔΕΘ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά

Το δίκτυο πέμπτης γενιάς, 5G αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην Ελλάδα! Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι οι απίστευτα υψηλές ταχύτητες του διαδικτύου, γεγονός που θα αναβαθμίσει το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών. Στελέχη της αγοράς τονίζουν ότι η έλευση και η καθιέρωση του 5G στην ελληνική αγορά δεδομένων θα ανατρέψει σε σημαντικό βαθμό τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν και στη μετάδοση τηλεοπτικού σήματος επίγειου και δορυφορικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 5G θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στο τέλος του 2020. Πρόκειται για μια υπηρεσία που θα φέρει μια νέα

εποχή στον κόσμο του διαδικτύου και θα ανατρέψει τα δεδομένα στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 5G δίκτυο θα μπορεί να προσφέρει συνδέσεις έτη φωτός πιο γρήγορες από τις τρέχουσες συνδέσεις, με τις μέσες ταχύτητες λήψης (περίπου 1GBps) να θεωρούνται ο κανόνας.

Η Καλαμάτα «ψηφιακό υπόδειγμα»

Η WIND έχει αναλάβει την πόλη της Καλαμάτας όπου έχει εγκαταστήσει σε μέρος της πόλης πιλοτικό δίκτυο 5G, ώστε να αξιολογήσει λειτουργικά στοιχεία της νέας αυτής τεχνολογίας, αλλά και στην πράξη τις μεγάλες ταχύτητες και άλλες δυνατότητες που προσφέρει. Ως εκ τούτου, η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη 5G πόλη στην χώρα.

Τα σημεία που καλύπτει το πιλοτικό δίκτυο 5G είναι η περιοχή της κεντρικής πλατείας, το Μέγαρο χορού και το Πνευματικό κέντρο και η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Grecotel Filoxenia, το οποίο γίνεται το 1ο 5G ξενοδοχείο στην Ελλάδα.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα 5G τηλέφωνα, στις περιοχές όπου υπάρχει το πιλοτικό δίκτυο 5G ο χρήστης, θα μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω wifi, το οποίο θα λειτουργεί μέσω της υποδομής 5G.

Τι μέλλει γενέσθαι με το 4G;

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το 4G δε θα καταργηθεί αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει δυναμικά, παράλληλα με το 5G και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή δε θα μπορούν όλες οι συσκευές να "σηκώσουν" αυτές τις ταχύτητες και δεύτερον διότι το 5G δε θα καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιοχές.

Στην 84η ΔΕΘ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 5G

Η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα όπου θα παρουσιαστεί πιλοτικά δίκτυο πέμπτης γενιάς, 5G θα είναι η 84η Διεθνής 'Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα δώσει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να ...συνδεθούν με το μέλλον, ερχόμενοι σε επαφή με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η παρουσίαση του δικτύου θα γίνει με τη συνδρομή της Wind και της Huawei, "επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό ρόλο της ΔΕΘ ως εφαλτηρίου προβολής νέων τεχνολογιών" στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-Helexpo AE. 

Ειδικότερα, οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, μέσα από το πιλοτικό δίκτυο 5G της Wind.

Θα μπορούν -στο περίπτερο 12 και στον χώρο της Wind- χρησιμοποιώντας τις συσκευές 5G της εταιρείας Huawei, να κατεβάσουν αρχεία σε απίστευτα γρήγορες ταχύτητες, να δουν βίντεο 4K σε εξαιρετική ανάλυση και να κάνουν speed tests (δοκιμές ταχύτητας), ώστε να βιώσουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του δικτύου 5ης γενιάς.

"Το 5G θα έχει καθοριστική συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θα φέρει νέες ιδέες και χρήσεις σε πολλά πεδία εφαρμογής: στις έξυπνες πόλεις και σπίτια, στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, στην έξυπνη γεωργία και βιομηχανία, στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μέσω κινητού, σε κάθε σημείο του φυσικού κόσμου που θα διασυνδεθεί με τον ψηφιακό.

Πρακτικά, το 5G έρχεται για να μεταμορφώσει ολόκληρους κλάδους και να προσφέρει τη δυνατότητα για μια σειρά από νέες υπηρεσίες" υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Keywords
Τυχαία Θέματα