Μερομήνια 2019: Πότε θα εμφανιστούν τα πρώτα χιόνια

14:15 2/9/2019 - Πηγή: seleo
Ο καιρός που θα επικρατεί στην χώρα από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τα Χριστούγεννα, όταν και θα αποχαιρετήσουμε το 2019.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις μπορεί να είναι η πιο safe και ενδεδειγμένη επιλογή για την πρόγνωση του καιρού, όμως κάποιοι που βιάζονται να μάθουν από τώρα τί καιρό θα κάνει σε 2 ή ακόμα και και σε 3 μήνες, στηρίζονται στα μερομήνια.

Σύμφωνα

με αυτά λοιπόν, η παρατήρηση των καιρικών φαινομένων τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου ουσιαστικά προβλέπει τις συνθήκες θα επικρατούν από την αρχή του Φθινοπώρου μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Αν αυτό έχει βάση και ισχύει, τότε σύμφωνα με τις προβλέψεις που έχουν γίνει, η πρόγνωση για τους επόμενους 4 μήνες μέχρι να αποχαιρετήσουμε το 2019, θα είναι η εξής....

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Στο πρώτο μισό του μήνα, ο καιρός θα είναι ζεστός κατά τις πρωινές ώρες, ενώ όπως είναι λογικό, μόλις σουρουπώνει, η θερμοκρασία θα πέφτει και θα δροσίζει. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο αναμένεται να κάνουν και την εμφάνισή τους οι πρώτες βροχές, με μία μικρή, αλλά παράλληλα φυσιολογική πτώση του υδράργυρου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Φθινοπώρου, το μεγαλύτερο κομμάτι του μήνα, δεν θα έχει ιδιαίτερες βροχές, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρές αυξομειώσεις. Προς το τέλος όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους οι μπόρες.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Η θερμοκρασία θα γίνει πιο χειμωνιάτικη, ενώ από τα μέσα του μήνα και μετά ο υδράργυρος θα πέσει, εξαιτίας των βοριάδων που θα επικρατούν σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Κάπου εκεί αναμένεται να έρθουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Όπως είναι λογικό, θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο όπου οι βοριάδες θα φέρουν παγωνιά και περισσότερα χιόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σε γενικές γραμμές πάντως, τα μερομήνια προβλέπουν πως η τελική ευθεία του 2019, δεν θα περιλαμβάνει ακραία καιρικά φαινόμενα.

πηγή gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα