Στο πλευρό Παπαθανάση ο Άδωνις- «Δόλιο κακοπληρωτή και "ξεχασιάρη"» τον αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

«Ο κ. Παπαθανάσης εκτός από δόλιος κακοπληρωτής είναι και "ξεχασιάρης"», επισημαίνει Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αφού χρωστούσε 1,8 εκ. ευρώ, έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει και έχασε το δικαστήριο για καταδολίευση δανειστών, χθες είπε ότι τάχα δεν θυμάται σε τι συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου και ρωτά: «Μήπως σήμερα θυμάται να μας

ενημερώσει εάν ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ του Documento, σύμφωνα με το οποίο πέτυχε κούρεμα 96% για χρέη 2 εκατ. και πλήρωσε μόλις 50.000 ευρώ; Θα δώσει το διακανονισμό του στη δημοσιότητα;»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κουρεύει τα χρέη των βουλευτών της και επιτρέπει να βγαίνουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών ακόμη και μέσω άλλων βουλευτών της όπως ο κ. Καππάτος, που εκπροσωπούν τράπεζες και funds.

Η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης, οφείλουν απαντήσεις στους πολίτες. Θα συνεχίσουν να βάζουν σε επίπονες περιπέτειες και να κρατούν σε αγωνία τα ευάλωτα νοικοκυριά; Θα κρατήσουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια τον υπουργό κ. Παπαθανάση που φαίνεται πως πλήρωσε μόνο 50.000 για να κουρέψει οφειλή ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Ο Άδωνις στηρίζει Νίκο Παπαθανάση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση στο twitter για θέμα και για την υπόθεση του «κουρέματος δανείου» του αναπληρωτή υπουργό. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «ψευδώς γράφτηκε ότι του έγινε κούρεμα -97% σε δάνειο 1,8 εκ στο οποίο ήταν εγγυητής».

«Τα πραγματικά περιστατικά. Το δάνειο το πήρε εταιρία, εξυπηρετείτο κανονικά για χρόνια, ο Νίκος ήταν και παραμένει συνεγγυητής μαζί με πολλούς άλλους και με πολλά ακίνητα υποθηκευμένα. Ο συμβιβασμός αφορά μόνον στην μεταβίβαση του μισού ενός διαμερίσματος αντικειμενικής αξίας 180.000€ – 90.000€ στο οποίο είχε 1η υποθήκη άλλη Τράπεζα αυτή που έδωσε το Στεγαστικό», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Βάσει των νόμων πρώτα εξοφλείται το στεγαστικό και μετά πληρώνεται από ό,τι μένει η δεύτερη υποθήκη. Δηλαδή, από τις 90.000 η 1η Τράπεζα λαμβάνει την μερίδα το λέοντος και η δεύτερη ό,τι απομείνει. Αυτό υπολογίστηκε στο ποσό του συμβιβασμού και πολλά έδωσε κατά την γνώμη μου. Εγγυητής παραμένει με το υπόλοιπο της περιουσίας το, το δάνειο είναι ακούρευτο και η Τράπεζα συνεχίζει κανονικά τις νομικές ενέργειες της είσπραξης του», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1639967592604483586?s=20}

#ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ #ΔΑΝΕΙΑ #ΣΥΡΙΖΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΤΡΑΠΕΖΕΣ #ΑΔΩΝΙΣ_ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαθανάση, Άδωνις- Δόλιο, ΣΥΡΙΖΑ,papathanasi, adonis- dolio, syriza