Στο «κόκκινο» τα επίπεδα ρύπων στην Αττική από την φωτιά στην Εύβοια

Η φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια και πλέον είναι ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, έχει εκτοξεύσει τα επίπεδα των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πλατφόρμα της PANACEA, που διαθέτει δίκτυο παρακολούθησης των σωματιδιακών συγκεντρώσεων PM2.5 (αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου) με τοποθέτηση μετρητών καταγραφής στα μεγάλα ελληνικά αστικά κέντρα, η ποιότητα του αέρα είναι πολύ κακή τόσο στο κέντρο, όσο και στον Πειραιά,

τα Βόρεια ή τα Νότια Προάστια, ενώ σε ορισμένες περιοχές οι τιμές υπερβαίνουν κατά πολύ τα 50 PM2.5 που θεωρείται επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 

Τα δεδομένα της καταγραφής ανανεώνονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Για την ερμηνεία των επιπέδων, που παρέχονται σε όρους συγκέντρωσης κατά μάζα, χρησιμοποιείται η ακόλουθη χρωματική κλίμακα – δείκτης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος: Λόγω της χρησιμοποιούμενης μεθόδου μέτρησης των λεπτών σωματιδίων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταφοράς σκόνης (αδρά σωματίδια) οι αναφερόμενες συγκεντρώσεις ενδέχεται να αποκλίνουν από τις πραγματικές συνθήκες.

Στα γραφήματα απεικονίζεται η  διακύμανση των συγκεντρώσεων, με βήμα 15 λεπτών και σε βάθος 7 ημερών. Παρέχονται αποτελέσματα για 8 θέσεις μέτρησης εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, την Ξάνθη, τα Ιωάννινα και τη Φινοκαλιά. 

Δείτε ΕΔΩ σε πραγματικό χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα