Στο κόκκινο η αγωνία για την 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ - Οι προσευχές των γονιών για ένα «θαύμα»

Η μαθήτρια παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ, παλεύοντας να ξεπεράσει το εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα.

Tη κρισιμότερη μάχη για τη ζω΄΄ή της στην ΜΕΘ του Βενιζελείου με εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα δίνει η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου που υπέστη αλλεργικό σοκ εν μέσω σχολικής εκδρομής. Η μαθήτρια παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ, παλεύοντας να ξεπεράσει το εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα που μέχρι τώρα δείχνει πολύ μικρά σημάδια υποχώρησης, σύμφωνα με τον διευθυντή Ανέστη Κιούλπαλη.

«Μοιάζει
βυθισμένη σε ένα βαθύ, ήρεμο ύπνο»

«Θέλει περισσότερο χρόνο» λένε οι γιατροί οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς πλάι στο κορίτσι που «μοιάζει βυθισμένο σε ένα βαθύ, ήρεμο ύπνο». Όπως τονίζει ο διευθυντής της Μονάδας μιλώντας στο ekriti.gr, όταν υποχωρήσει το οίδημα θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εγκέφαλος της.

Oι γονείς της προσεύχονται για ένα «θαύμα»

Δίπλα στο παιδί τους στην Εντατική, καθώς τους έχει δοθεί άδεια να περνούν όσο χρόνο θέλουν μαζί της, βρίσκονται με τις ώρες οι συντετριμμένοι γονείς της. Ελπίζουν σε ένα «θαύμα» και προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» και να αντέξουν .

Η σχολική εκδρομή που μετατράπηκε σε εφιάλτη για την 17χρονη

Όλα άρχισαν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου όταν το κορίτσι που αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα με τροφικές αλλεργίες και συγκεκριμένα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, έφαγε βούτυρο. Ένιωσε αμέσως δυσφορία και πήγε στο δωμάτιο της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης, εκεί που τη βρήκαν λίγο αργότερα χωρίς σφυγμό συμμαθητές και καθηγητές της. Μετά τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ, αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνα δρόμου των διασωστών για να επαναφέρουν το κορίτσι μετά την ανακοπή που υπέστη. Το ασθενοφόρο μετέφερε το κορίτσι στο Βενιζέλειο λίγα λεπτά αργότερα και το κορίτσι συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα