Ο Κασσελάκης ανεβάζει τον πήχη για τη λειτουργία του νέου Think Tank

Νέα think tanks συγκροτεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου, φιλοδοξώντας να αποτελέσουν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα της δημιουργίας πολιτικής με στόχο με σύγχρονο χαρακτήρα θέσεων και τελικά να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαθέτει ένα σχέδιο που απαιτείται για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Ενδεικτική του βάρους που δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης στη λειτουργία των Think Tanks ήταν η χθεσινή «υβριδική» (δια ζώσης

και με τηλεδιάσκεψη) συνάντηση μεταξύ των συντονιστών και αναπληρωτών συντονιστών των τμημάτων κόμματος, των τομεαρχών και της συντονίστριας των Think Tanks, Διάνας Βουτυράκου.

Στόχος ένα σχέδιο για την κοινωνία

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, τη συζήτηση άνοιξε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσιάζοντας το όραμα του πίσω από το σχεδιασμό των Think Τanks και τον τρόπο λειτουργίας τους. Στη συνέχεια η συντονίστρια τους, Διάνα Βουτυράκου, παρουσίασε την μέχρι τώρα πορεία στην αξιολόγηση των αιτήσεων και έθεσε χρονοδιαγράμματα για τα επόμενα βήματα. Ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες, καθώς και κατάθεση προτάσεων για την αρτιότερη δυνατή συνεργασία τμημάτων, τομέων και δεξαμενών σκέψης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πολύ θετικό το γεγονός πως κατατέθηκαν βιογραφικά νέων ανθρώπων, καταξιωμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία της χώρας και την πρόθεση τους να βοηθήσουν στην κατάρτιση ενός σχεδίου με στόχο την ανάταση της κοινωνίας.

Βουτυράκου και 6 ακόμη συντονιστές

Σε ότι αφορά τον αριθμό, στα 27 Τhink-Tanks που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, προστέθηκαν δύο ακόμη θεματικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δικαιοσύνη και έτσι συνολικά η Κουμουνδούρου θα έχει 29 «δεξαμενές σκέψεις». Πέρα από την κυρία Βουτυράκου, άλλα 6 στελέχη θα τη βοηθούν στον συντονισμό των Τhink Tanks.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον καθηγητή Μενέλαο Γκίβαλο, τους Βουλευτές Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλο και Ευάγγελο Αποστολάκη, τον επικεφαλής του i-syriza Λευτέρη Κρέτσο, τον ερευνητή στο πανεπιστήμιο του Michigan Σπύρο Κασάπη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη. Καθένας τους έχει αναλάβει συγκεκριμένες θεματικές, με πιο επείγουσα διαδικασία αυτό το διάστημα την αξιολόγηση βιογραφικών που έχουν κατατεθεί στην Κουμουνδούρου.

Μέσα Γενάρη η ανακοίνωση και συμβολή στο Συνέδριο

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Βουτυράκου είναι αυτή που πραγματοποιεί τις τελικές συνεντεύξεις, με στόχο όλες οι θεματικές (με εξαίρεση ορισμένες που θα έχουν παραπάνω λόγω όγκου εργασίας) να έχουν στελεχωθεί από 3 έως 5 άτομα μέχρι τις 15 Γενάρη.

Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες ομάδες δεν θα αποτελέσουν όργανα του κόμματος, αλλά συμβουλευτικές Επιτροπές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η παραγωγή των οποίων θα συμβάλλει, όμως και στο κοινοβουλευτικό και αντιπολιτευτικό έργο, αλλά και στις νέες θέσεις που θα γραφτούν ενόψει του Συνεδρίου στα τέλη Φλεβάρη. Αυτό το ομαδικό κλίμα, εξάλλου, προσπάθησε να τονίσει και ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα