Στο επίκεντρο συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατώτατος μισθός

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις η επαναφορά τους μετά το τέλος του μνημονίου, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού και οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας, ήταν τα κύρια πεδία συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Λισαβόνα, ανάμεσα στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και στον Πορτογάλο ομόλογό της José António Vieira da Silva.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσος Ηλιόπουλος

και από την πλευρά της Πορτογαλίας ο υφυπουργός Εργασίας Miguel Cabrita και η επικεφαλής της Επιθεώρησης Εργασίας της Πορτογαλίας, Maria Luísa Guimarães.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η κ. Αχτσιόγλου στην χώρα της Ιβηρικής, θέλοντας να αξιοποιήσει την εμπειρία της Πορτογαλίας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι δύο πλευρές, αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα και πρακτικές που αφορούν τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη βελτίωση της δράσης της Επιθεώρησης Εργασίας, ιδίως στον αγροτικό τομέα, για την προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα