Πλειστηριασμοί: Προσαγωγές πολιτών και μηνύσεις. Τι απαντούν οι συμβολαιογράφοι

Διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατά πλειστηριασμών. Ακολούθησαν προσαγωγές 8 μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Απειλούν με μήνυση συμβολαιογράφο και αστυνομικούς για βίαιη προσαγωγή. Οι συμβολαοιογράφοι απαντούν: «Διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις και δημιουργούν κοινωνική ένταση μέσω βίαιων επεισοδίων».

Νωρίτερα

σήμερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από γραφείο συμβολαιογράφου για πλειστηριασμό που, σύμφωνα με τον Λ. Παπαδόπουλο, μέλος του κινήματος«Δεν Πληρώνω», αφορούσε πρώτη κατοικία αξίας 33.000 ευρώ για χρέος 69.000 ευρώ. Ακολούθησαν προσαγωγές στη ΓΑΔΑ 8 μελών του εν λόγω κινήματος, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κος Λεωνίδας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεση να υποβάλουν μήνυση με τη δικηγόρο τους, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συμβολαιογράφο Σγούρα για παράνομο πλειστηριασμό και στους αστυνομικούς για παράνομη βία.

Η απάντηση των συμβολαιογράφων

Για δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων κάνει λόγο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς, ο οποίος τονίζει ότι ο επίμαχος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, την οποία πήγαν να υπερασπιστούν οι συλλογικότητες, είχε γνωστοποιηθεί προς όλους ότι δεν πρόκειται να γίνει.

Ακόμη, μιλούν για ψευδή πληροφόρηση της κοινής γνώμης και κοινωνική ένταση μέσω βίαιων επεισοδίων.

«Φαίνεται λοιπόν ότι έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο: δεν δημιουργούν μόνο κοινωνική ένταση μέσω βίαιων επεισοδίων, αλλά επιδιώκουν διαρρέοντας ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις εξυπηρετώντας προφανώς είτε ιδιοτελή συμφέροντα είτε να παρουσιαστούν ως αυτόκλητοι προστάτες των πολιτών».

Διαμαρτυρίες και στη Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υποκαταστήματα τραπεζών και συλλογή υπογραφών για την «προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Λέοντος Σοφού 18, όπου άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ το ίδιο έκαναν λίγο αργότερα και στο κτήριο της Τραπέζης της Ελλάδος επί της Τσιμισκή. Στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στο σημείο της συλλογής των υπογραφών, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, όπου συνέχισαν τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα