Στο BBC η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική - Ερασιτεχνικό βίντεο αποτυπώνει τον πανικό που επικράτησε (vid)

Η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική απασχόλησε το βρετανικό δίκτυο BBC, το οποίο σε άρθρο του αναφέρει ότι: «έξι τουρίστες έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 30 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια βίαιη καταιγίδα που σάρωσε μια περιοχή της βόρειας Ελλάδας». Το άρθρο συνοδεύεται από βίντεο από ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει τη μανία της κακοκαιρίας.

«Οι άνεμοι, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χαλαζογπτώσεις ''έσβησαν'' τη Χαλκιδική, κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης,

αργά την Τετάρτη, λένε αξιωματούχοι. Ένα ζευγάρι Τσέχων, δύο Ρουμάνοι και δύο Ρώσοι σκοτώθηκαν. Έχει δηλωθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν δραστηριοποιηθεί περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι διάσωσης» αναφέρει το άρθρο στο BBC.

Και συνεχίζει: «Ο Χαράλαμπος Στεριάδης, επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στη βόρεια Ελλάδα, το περιέγραψε ως ένα "πρωτοφανές φαινόμενο". Η καταιγίδα ακολούθησε μια περίοδο πολύ ζεστού καιρού στην Ελλάδα με θερμοκρασίες που φτάνουν στους 37C (98F) τις τελευταίες δύο ημέρες. Εικόνες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τα δέντρα και αυτοκίνητα να ανατρέπονται και τα κτίρια να είναι κατεστραμμένα.

Η Emily Kishtoo, από το Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε παραθεριστική παραλία με την οικογένειά της όταν έσπασε η καταιγίδα την Τετάρτη το βράδυ.

"Κυριολεκτικά συνέβη από το πουθενά", είπε στο BBC.

"Τα φώτα που κόπηκαν στην παραλία που ήμασταν μέσα - ήταν χάος. Οι άνθρωποι τρέχουν, φωνάζουν και προσπαθούν απλώς να βγουν από την παραλία."» καταλήγει το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα