Στις 9 Νοεμβρίου η επίσημη πρώτη για το Ai Pin

Η διακριτική φορητή συσκευή AI που συνδυάζει φωνή και οπτική αλληλεπίδραση, σχεδιασμένη ως μοντέρνος προσωπικός βοηθός, με την υποστήριξη του GPT-4, επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το Humane AI Pin είναι ένας φορητός προβολέας μεγέθους μικροσκοπικού μπισκότου που καρφιτσώνεται στα ρούχα και λειτουργεί ως smartphone.

Κατασκευασμένο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τον πρώην διευθυντή σχεδιασμού της Apple, Imran Chaudhri και την ομάδα του, το Humane AI Pin

θα κάνει το ντεμπούτο του στις 9 Νοεμβρίου. Από την αρχική του σχεδίαση, η συσκευή μεγέθους δακτύλου είναι εξοπλισμένη με κάμερες για σάρωση και θέαση του περιβάλλοντος, με κρυφούς αισθητήρες για την ενεργοποίησή της και με ενσωματωμένα ηχεία.

Ο κατασκευαστής λέει ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να συνδεθεί με ένα smartphone ή με άλλα ηλεκτρονικά συστήματα για να λειτουργήσει το Humane AI Pin, χρειάζεται απλώς να το καρφιτσώσει στα ρούχα του για να ενεργοποιήσει τις δυνατότητές του. Το φορητό αυτό gadget αλληλεπιδρά με τον κόσμο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αλληλεπιδρά ο χρήστης με τον κόσμο.

Η συσκευή λειτουργεί με GPT-4, ένα προηγμένο μοντέλο AI που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Αυτή η ενσωμάτωση εξασφαλίζει εξελιγμένες δυνατότητες κατανόησης φυσικής γλώσσας και δημιουργίας της.

Εκτός από τις φωνητικές αλληλεπιδράσεις, το AI Pin διαθέτει έναν μικροσκοπικό προβολέα, που μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις κλήσεων και πιθανώς άλλες οπτικές πληροφορίες, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του AI Pin είναι η σχεδίαση “privacy-first” που διασφαλίζει ότι δεν ακούει πάντα τις συνομιλίες του χρήστη. Η συσκευή περιλαμβάνει επίσης μια ένδειξη απορρήτου "Trust Light", η οποία ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείται η κάμερα, το μικρόφωνο ή οι αισθητήρες. Αυτή η δυνατότητα δίνει προτεραιότητα στο απόρρητο και τη διαφάνεια των χρηστών.

Η μυστηριώδης συσκευή βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια, αλλά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Imran Chaudhri στο TEDx στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο ίδιος στην παρουσίαση, χρησιμοποίησε τότε τη συσκευή για να δεχτεί ένα τηλεφώνημα, να πάρει πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί να αγοράσει ένα δώρο για τη γυναίκα του, να μεταφράσει μια πρόταση που ακούγεται στη συνέχεια σε μια έκδοση της φωνής του στα Γαλλικά και να πάρει μια γνώμη για το αν μπορεί να φάει μια σοκολάτα. Ήταν ένα εντυπωσιακό demo.

{https://www.youtube.com/watch?v=gMsQO5u7-NQ}

Η στερέωση του AI Pin με έναν μαγνήτη στα ρούχα αναδεικνύει τις δυνατότητές του ως statement μόδας. Η εμφάνισή του κατά τη fashion week στο Παρίσι υπογραμμίζει την ευελιξία του, που είναι ελκυστική τόσο για τους λάτρεις της τεχνολογίας όσο και της μόδας. Το γεγονός ότι το AI Pin δεν απαιτεί smartphone για να λειτουργήσει προσφέρει στους χρήστες ένα νέο επίπεδο άνεσης. Λειτουργεί ανεξάρτητα, μειώνοντας την ανάγκη μεταφοράς πολλαπλών συσκευών.

Ο Chaudhri πιστεύει ότι το Ai Pin προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία στους ανθρώπους να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με την τεχνολογία και ότι θα επιτρέψει στον προσωπικό φορητό υπολογιστή να γίνει ταχύτερος, πιο ισχυρός και πιο εύχρηστος.

«Η πρώτη συσκευή Humane θα επιτρέψει στους ανθρώπους να φέρουν το Ai παντού μαζί τους και πραγματικά ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα στην κυκλοφορία μας», προσθέτει. Η πρώτη συσκευή της Humane θα τροφοδοτείται από μια προηγμένη πλατφόρμα Snapdragon από την Qualcomm Technologies.

#ΤΕΧΝΗΤΗ_ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ #ΚΙΝΗΤΟ #ΧΕΡΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα