Στις 7 μ.μ. το διάγγελμα Μητσοτάκη για έκτακτο δώρο Πάσχα, επίδομα βενζίνης και επιδότηση σε ρεύμα

Στις 7 μ.μ. το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης των πολιτών που θα περιλαμβάνουν την επιταγή ακρίβειας, το επίδομα βενζίνης αλλά και την συνεχιζόμενη επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτ΄ακη για τα μέτρα στήριξης των πολιτών.

O Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στον ελληνικό λαό αναμένεται να μιλήσει για τις πρόσθετες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των ευάλωτων πολιτών ενώ αύριο θα ανακοινωθεί

το πακέτο των μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας, που θα περιλαμβάνει επιπλέον των επιδοτήσεων στα τιμολόγια σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, το έκτακτο επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και μέτρο της μερικής κάλυψης του κόστους των υγρών καυσίμων.

Στήριξη σε τρεις πυλώνες

Πρώτος πυλώνας η συνέχιση της οριζόντιας ενίσχυσης σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, ενώ γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη.

Δεύτερος πυλώνας η οικονομική στήριξη που θα δοθεί απευθείας στους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους, και θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα σε ό,τι αφορά το εύρος της περιμέτρου. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με καμία οφειλή.

Τρίτος πυλώνας είναι η παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε ο καταναλωτής να πληρώνει σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που αναγράφεται στα πρατήρια. Οι δικαιούχοι θα καθοριστούν με κριτήρια, αλλά πιο διευρυμένα από αυτά που θα ισχύσουν για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης.

Οι ανακοινώσεις θα εξειδικευτούν από τους αρμόδιους υπουργούς αύριο Πέμπτη.

Αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκη, Πάσχα,mitsotaki, pascha