Στην Τσιμτσιλή αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή θα εμφανιστεί το πρωί της Τρίτης, μεταξύ 9:15 με 10 π.μ., ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τρεις μέρες πριν κλείσει επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στον δρόμο για τις κάλπες των ευρωεκλογών του 2019.

Η εμφάνιση του Κ. Μητσοτάκης σε μία εκπομπή που απευθύνεται σε κοινά διαφορετικά από τα συνηθισμένα των ενημερωτικών δεν είναι τυχαία. Ο πρόεδρος της ΝΔ και οι συνεργάτες του στοχεύουν τις τελευταίες μέρες της καμπάνιας στις γυναίκες και τους νέους.

Ειδικά

οι γυναίκες, στις οποίες επι το πλείστον απευθύνεται η εκπομπή της Τσιμτσιλή, είναι παραδοσιακά το μεγαλύτερο κοινό στην δεξαμενή των αναποφάσιστων. Και αυτή τη φορά οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι το πιο δύσκολο κοινό.

Στις μετρήσεις φαίνεται ότι υπάρχει ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 10 έως 12% στο οποίο περιλαμβάνονται αναποφάσιστοι , κυρίως προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ (πάνω από 30%) και οι οποίοι δεν προτίθενται να επιστρέψουν.
Μέσα σε αυτή τη δεξαμενή το μεγαλύτερο ποσοστό είναι γυναίκες και νέοι έως 30 ετών που είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα το 2015 για πρώτη ή για δεύτερη φορά.

Ακόμα, στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί περίπου 200.000 νέοι ψηφοφόροι ηλικίας από 17 έως 21 ετών που έχουν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου, καθώς δεν έχει στηθεί κάλπη από το 2015 και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα