Στην τελική ευθεία για το Συνέδριο - debate των 5 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Μία μέρα απομένει για τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα άτυπο debate των 5 υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα επιτελεία των 5, δίνεται αρκετά μεγάλη βαρύτητα στις ομιλίες που θα εκφωνηθούν, με τον νεοαφιχθέντα Στέφανο Κασσελάκη να έχει αποφασίσει ότι θα συμμετέχει και αυτός. Η υποψηφιότητα του πάντως, συνεχίζει να προκαλεί αντιπαραθέσεις, με τον Ευάγγελο Αποστολάκη,

από την μία πλευρά, να δηλώνει την στήριξη του και τον Νίκο Μπίστη, από την άλλη, να τον χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς, «αέρα κοπανιστό»…

Πάντως, η φημολογία περί παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλο υπέρ Κασσελάκη δεν επιβεβαιώνεται, όπως αναφέρει σε συνομιλητές του ο καθηγητής του Χάρβαρντ.

Μικρή η πιθανότητα για 6ο υποψήφιο

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ακόμη νέα υποψηφιότητα, η πιθανότητα για κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι πολύ μικρή, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί με βεβαιότητα το ενδεχόμενο να αποφασίσει να συμμετέχει στην κούρσα ο Σωκράτης Φάμελλος. Σύμφωνα με το περιβάλλον του προσωρινού Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος από την αρχή δεν επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη και είχε αφοσιωθεί στα καθήκοντα του.

Ωστόσο, μετά και τη χθεσινή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές, έχει σήμερα μία μέρα να το σκεφτεί και να συζητήσει με στελέχη του κόμματος που τον πιέζουν να είναι υποψήφιος.

Αρκετή ένταση αλλά λίγη ουσία

Σε κάθε περίπτωση, βοηθούσης και της υποψηφιότητας Κασσελάκη, το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης για την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα έχει αναθερμανθεί μετά από αρκετές βδομάδες. Ωστόσο, η υπερβολική ένταση που έχει δημιουργηθεί, τόσο στη βάση όσο και σε επίπεδο στελεχών, με αφορμή τη νέα υποψηφιότητα, δεν δημιουργεί τη καλύτερη δυνατή εικόνα για το μέλλον του κόμματος και ενώ οι συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.

Σε αυτή τη λογική, πολλά από τα στελέχη του κόμματος θα ήθελαν να δουν μια παρέμβαση του απερχόμενου προέδρου με ενωτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαρρέεται ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς θα δημιουργούσε τον κίνδυνο να παρερμηνευθεί ως παρέμβαση υπέρ οποιουδήποτε υποψήφιου.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΣΥΝΕΔΡΙΟ #ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνέδριο -, ΣΥΡΙΖΑ,synedrio -, syriza