Στην συμπληρωματική προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμους στον Δήμο Αλίμου

Με προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ θα καλύψει τα κενά στον τομέα της καθαριότητας ο δήμος Αλίμου, ενώ μέχρι πρόσφατα προσανατολιζόταν στη λύση της ιδιωτικοποίησης

Ο δήμος δεν είχε προλάβει να υποβάλλει τα αιτήματά του για τον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ,

εξαιτίας μη έγκρισης του νέου οργανογράμματός του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δήμος να προωθήσει σχέδιο ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη, χωρίς ωστόσο να υλοποιηθεί μετά από αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στη συνάντηση ο κ. Κονδύλης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε και ακολούθως οι ανάγκες του σε προσωπικό καθαριότητας να συμπεριληφθούν στην νέα προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με την οποία θα αντιμετωπιστούν παρόμοια ζητήματα εκπρόθεσμων αιτημάτων των δήμων.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εσωτερικών, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τελικώς όλες οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών, θα καλυφθούν πλήρως στη βάση των αιτημάτων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα