Στη Ροδόπη ο Μητσοτάκης, θεσμική απάντηση από Τσίπρα και παρέμβαση Σαρμά

Το θέμα της Ροδόπης φουντώνει την προεκλογική αντιπαράθεση 2023, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η παρέμβαση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά. «Η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα»

Στη Ροδόπη σπεύδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει στην Κομοτηνή την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές,

και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα διαμηνύσει στο Τουρκικό Προξενείο να μην εργαλειοποιούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και να μην παρεμβαίνουν σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας ενόψει των εκλογών 2023. Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να πιέζει τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες το πρωί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το θέμα των υποψήφιων βουλευτών στη Ροδόπη.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δηλώσεις «Ήρθα για εκφράσω την ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κύριος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα, στην προεκλογική αντιπαράθεση, στο ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Γι' αυτόν το λόγο θεωρώ ότι δημιουργείται μείζον ζήτημα θεσμικό και εθνικό».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, μια πρακτική η οποία διχάζει, πολώνει και μπορεί να δημιουργήσει εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική η οποία έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Εξέφρασα επίσης την ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για τον τρόπο με τον οποίο "εργαλειοποείται" η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με στοχευμένες, αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις».

Παρέμβαση Ιωάννη Σαρμά

Λίγη ώρα μετά, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς σχολίασε στο υπουργικό Συμβούλιο πως «η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία εκφράσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες οι οποίες μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε», υπογράμμισε αρχικά.

«Η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα» τόνισε.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΡΟΔΟΠΗ #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΙΩΑΝΝΗΣ_ΣΑΡΜΑΣ #ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ_ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ #ΞΑΝΘΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα