Σταδιακά η επαναλειτουργία τακτικών χειρουργείων και ιατρείων

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στο πλάνο για την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων και ιατρείων.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «πράγματι, προετοιμαζόμαστε για την επαναλειτουργία των τακτικών λειτουργιών αλλά αυτό δε θα γίνει αμέσως και θα πραγματοποιηθεί

υπό όρους και προϋποθέσεις.

Θα γίνει ταυτόχρονα και στον ιδιωτικό τομέα και στα δημόσια νοσοκομεία. Φυσικά, ο ρυθμός των χειρουργείων δεν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που είχαμε πριν την έναρξη της πανδημίας. Για παράδειγμα, θα ακούσουμε τις οδηγίες της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, των επιτροπών λοιμώξεων και χειρουργείων που υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο. Ανάλογα θα προχωράμε στο άνοιγμα των τακτικών χειρουργείων».

Πρόσθεσε ότι «σε δεύτερο χρόνο θα ξεκινήσουμε την επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και εκεί υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, διότι στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία παρατηρείται μεγάλη προσέλευση και συγχρωτισμός. Με κανόνες, όρους και προϋποθέσεις».

Ας σημειωθεί ότι η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά με σημερινή επιστολή της στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ζήτησε από την επόμενη εβδομάδα τη σταδιακή λειτουργία των τακτικών χειρουργείων και μερικών τακτικών ιατρείων.

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα