Στα ΚΤΕΛ πληρότητα 65%, στα σχολικά 100% - «Η Κεραμέως συμβουλεύεται πρώτα το λόμπι των ιδιωτικών σχολείων»

Καταπέλτης κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και των ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, εμφανίστηκε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος Γιώργος Χριστόπουλος για την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου να εξαιρέσει τα σχολικά λεωφορεία από το μέτρο της περιορισμένης στο 65% πληρότητας.

«Πρόκειται για πρωτοφανή εξέλιξη, η κυρία Κεραμέως πριν λάβει την όποια απόφαση συμβουλεύεται τον Σύνδεσμό Ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων.

Μιλάμε για επιχειρηματίες, ένα λόμπι στην πραγματικότητα, που δεν διστάζουν μπροστά στο προσωπικό τους κέρδος να κάνουν την Ελλάδα …Κούγκι αν είναι να κερδίσουν 5 ευρώ παραπάνω. Δεν τους νοιάζει τίποτα…» καταγγέλλει μιλώντας σε υψηλούς τόνους στα Dikaiologitika News o κύριος Χριστόπουλος χαρακτηρίζοντας τραγική την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά ιδιωτικά σχολεία της χώρας αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

« Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Αν έχουμε θύματα μαθητές ή καθηγητές. Ή γονείς . Το μόνο που τους απασχολεί είναι η κερδοφορία των επιχειρήσεων τους. Αρκετοί χωρίς καμιά υπερβολή συμπεριφέρονται σαν βουλιμικοί με το κέρδος αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία Οι μαθητές και εμείς οι καθηγητές πολύ φοβάμαι ότι θα πέσουμε θύματα αυτής της βουλιμίας» συμπληρώνει ο γραμματέας της ΟΙΕΛΕ.

«Ας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την οργή της κοινωνίας»

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων δεν κλήθηκαν ποτέ από την πολιτεία ή την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε διάλογο, ώστε να ακουστούν, έστω και για τυπικούς λόγους, οι απόψεις μας. «Φαίνεται ότι για την κ. Κεραμέως και την παρέα της δεν είμαστε αναλώσιμοι μόνο σε εργασιακό επίπεδο. Από εδώ και στο εξής, αναλαμβάνουν μαζί με τους χορηγούς τους ακέραια την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν, καθώς τα μέτρα που έχουν αναγγείλει είναι λειψά και καθοδηγούμενα από τους εμπόρους της γνώσης. Ας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την οργή της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα