Άνοιγμα σχολείων: Πρόσωπα κατεβασμένα, προβληματισμός και καχυποψία (pics)

Πρόσωπα κατεβασμένα και προβληματισμός έως καχυποψία. Έτσι απεικονίζεται η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς για καθηγητές, μαθητές και γονείς και ενώ παραμένουν σοβαρά ερωτήματα για τη συνέχεια.

Στο 4ο ΓΕΛ και στο 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας στην οδό Θησέως το φετινό άνοιγμα θύμιζε περισσότερο είσοδο σε περιοχή υψηλής ασφαλείας παρά σε σχολικό συγκρότημα. Ένας – ένας οι μαθητές και όχι όλων των τάξεων μαζί, με προτροπές καθηγητών «να μην συνωστίζονται» έμπαιναν ανά τάξη στον προαύλιο χώρο αφού προηγουμένως τους γίνονταν συστάσεις σε αυστηρό ύφος στην είσοδο. «Κανείς δεν

μπαίνει χωρίς μάσκα και όποιος δεν έχει θα του δίνουμε εμείς». Με μάσκα οι μαθητές περνούσαν την πύλη του σχολείου και κατευθύνονταν προς το σημείο όπου υπήρχε απολυμαντικό υγρό και αφού έπλεναν τα χέρια τους, πάντοτε υπό την εποπτεία καθηγητών, τότε και μόνο τότε έπαιρναν το δρόμο για τις τάξεις.

Καχύποπτοι γονείς με λογικές απορίες

Αρνητές της μάσκας, γονείς ή μαθητές, δεν υπήρχαν και σε γενικές γραμμές επικρατούσε τάξη όσο κι αν έξω από το σχολείο ούτε λόγος για τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων από μαθητές που περίμεναν στην ουρά για να μπουν. Ωστόσο, κανείς από τους γονείς – συνοδούς με τους οποίους συνομίλησαν τα Dikaiologitika News έξω από το συγκρότημα της Καλλιθέας δεν έχει πειστεί για την αποδοτικότητα των μέτρων Αντιθέτως. Όλοι εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι τα προβλήματα είναι μπροστά..«Το κρίσιμο ζήτημα δεν αφορά μόνο τη μάσκα. Είναι λάθος να περιορίζεται εκεί. Αφορά μια σειρά από προβλήματα που αναπόφευκτα θα προκύψουν όταν μιλάμε για παιδιά και χώρους όπου αναγκαστικά θα συναθροίζονται» λέει ο Μανώλης Πεππές.

«Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει εμένα και τον κάθε γονιό για την ασφάλεια του παιδιού μου όταν καθημερινά θα είναι σε μια πολυπληθή τάξη. Πως μπορεί η μάσκα να προστατεύσει το παιδί όταν θα έχει γίνει διάτρητη από την αναπνοή μετά από μια - δύο ώρες, Τι θα γίνεται στα διαλλείματα; » προσθέτει ο ίδιος γονιός και συνεχίζει. «Τα δημόσια σχολεία γενικότερα έχουν μια σειρά από ελλείψεις. Πως αυτές οι ελλείψεις, λόγου χάρη στην καθαριότητα, λύθηκαν ως δια μαγείας; Και εντέλει τι θα γίνει αν αύριο εμφανιστούν κρούσματα; Θα κλείσει το σχολείο; Για πόσο χρονικό διάστημα; Είμαστε στο χάος και εμείς οι γονείς και τα παιδιά μας. Και οι καθηγητές φυσικά»

«Οι μάσκες θα είναι για το θεαθήναι»

Ανάλογους προβληματισμούς εκφράζονται και από άλλους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. « Θυμάστε τι έλεγαν όταν ξέσπασε η πανδημία; Ότι οι κοινές μάσκες μετά τη χρήση θα πρέπει να πετάγονται και ότι οι μάλλινες θα πρέπει να πλένονται στους 60ο βαθμούς και να σιδερώνονται πριν ξαναφορεθούν. Γιατί δεν παίζουν πλέον, τα κανάλια το σποτάκι με τη Βίκυ Σταυρόπουλου;» λέει μια μητέρα με αγόρι στο 10 Γυμνάσιο και προσθέτει. «Τα παιδιά σε λίγο θα ξεκινήσουν τα 5ωρα και τα 6ωρα. Από τις πολλές ώρες χρήσης οι μάσκες θα αχρηστεύονται. Θα είναι μόνο για το θεαθήναι. Για να λέμε ότι τηρούνται τα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα