Στα «χέρια» της Δικαιοσύνης η τύχη χιλιάδων συνταξιούχων, αποφάσεις για 4 δισ. ευρώ αναδρομικά

Περίπου 650.000 συνταξιούχοι περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομικά σχεδόν 4 δισ. ευρώ.

Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ διεκδικούν περισσότεροι από 650.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, σε υποθέσεις που πάνε φτάνουν σε Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πρόκειται για μνημονιακές περικοπές σε δώρα και επικουρικές συντάξεις, περίπου 350.000 συνταξιούχων που ανέρχονται σε επιπλέον 2 με 2,5 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά στο Δημόσιο.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας

αναμένεται και νέα απόφαση αυτή τη φορά για τις περικοπές δώρων, επιδομάτων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και τις περικοπές επικουρικών την περίοδο των Μνημονίων. Δικαιούχοι των αναδρομικών σε περίπτωση θετικής απόφασης του ΣτΕ είναι μόνο όσοι έχουν προσφύγει, ενώ η απόφαση αφορά την επιστροφή των δώρων του εντεκαμήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, όπως και τις αντίστοιχες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Το επίμαχο εντεκάμηνο των επιστροφών ξεκινά στις 11 Ιουνίου 2015, όταν το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις του 2012, και φθάνει ως τις 12 Μαΐου 2016, όταν άρχισε η ισχύς του νόμου Κατρούγκαλου με τον επανυπολογισμό των συντάξεων

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα